újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Cseresznyéskert

Látogatók száma: 35

..vagy őszibarack? Amíg nem látom a gyümölcskezdeményezést, sosem tudom milyen fát látok.

Mint már a naplómban írtam, éjjel megérkezett az elveszett párom. Reggel finom kávéillatra ébredtem. Nem tagadom, szeretem ha így ébresztenek! :)
Délelőtt még elment lepapírozni, majd amikor hazaállított, feltette a kérdést.
- Nincs kedved csavarogni?
Naná, hogy volt! A délutánra tervezett ablakpucolást villámgyorsan átütemeztem másik időpontra. Megvár, senki nem fogja ellopni tőlem a munkát. Itt a tavasz, fel kell töltődni, le kell rázni a tél szürkeségét magunkról. Szerencse hogy Apus, hiába rázza az autó nap mint nap, mindig hajlandó plusz körökre miattam. Célba vettük a semmit, mert őszintén szólva, nem tudtuk hol fogunk kikötni. Ez mindig így van. Elhagytuk Veszprémet és letértünk Balatonfüred felé, amikor a szemem elé tárult maga a csoda!
A "százholdas pagonyban" fehér virágruhában pompáztak a fák! De nem tíz fa, nem húsz, hanem több száz! Nekem itt meg kell állnom, be kell mennem közelebbről is megnézni! Ahogy ott lépkedtem a fák között, kinyílt a lelkem és mosolyogni kezdett. Szerintem mindenkié kinyílt volna, még a morc férfiaké is.
Mint megannyi menyasszony álltak ott büszkén ezek a fák. Fehér virágaik szinte lehúzták az ágakat.Nem tudom mi ütött belém, de legszívesebben ugrálni, futkározni és sikongatni szerettem volna. :) Nem akartam onnan eljönni, nem akartam visszaülni az autóba, hanem csak sétálgatni szerettem volna, a bódító illatú fák között. Nem tudtam velük betelni! Csodálatos a természet, amikor ébredezni kezd! Amikor legutoljára erre jártam, még csak csupasz ágak meredeztek ezeken a fákon. Most tömött fehér virágok ülnek az ágakon, és méhek ezrei dolgoznak szorgalmasan azon, hogy a virágokból gyümölcs is legyen. Néztem az apró kis bogarakat. Zümmögtek virágról virágra, volt hogy egy egy virágkehelyben kettő, három is volt. Érdekes, sosem ütköztek össze.
- Mi lesz veled? Itt alszunk? - hallom Apus hangját az út széléről.
Ott ácsorog az autó mellett és türelmesen kivárja, amíg én kigyönyörködöm, kicsodálkozom magamat. Ahogy a közelébe érek, egy kis dobozt gyógyszert rázogat a kezében.
- Vártam, mikor kezdesz visítani, hogy megcsípett egy méh!
Érdekes! Eszembe sem jutott, hogy allergiás vagyok a méhcsípésre. :)))

A cikket írta: Babenko

7 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Az ilyen egyszerü de gyönyörü dolgok mellett mennek el az emberek nap mint nap...sajnos
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: