újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra
19:18
Virág új cikket töltött fel
22:32
AGaqhyUnO regisztrált a weboldalra

Lakktáska

Látogatók száma: 20

(filmnovella)

Piros, lakk tűsarkú cipőben, fekete harisnyás láb tipeg az aszfalton. A piros tűsarkas láb ki-kibicsaklik, fokozatosan tágul a kép; a lábhoz tartozik egy piros, spagetti pántos koktélruhás nő, kinek válláról tüll kendő lóg, ami a földet súrolja. Bal karján piros lakktáska fityeg, jobbjában pezsgős üveg, melyből időnként kortyol. Erős sminkje a sírástól szétmázolódott, időnként vinnyogó röhögéseket hallat. Kamera felülről mutatja a városi hajnali órákban, a dudáló, villogtató autók közt, a felezősávon tipegő, zilált nőt, amint leint egy taxit.
Snitt.
Ugyanez a nő, otthonában a zuhanyzóban tusol. Csengetnek hosszan, sürgetően. Elzárja a vizet, kinyitja a zuhanyzófülke ajtaját, víztől csöpögő hajjal kihajol és fülel. Csengő ismét felberreg. Nő elmosolyodik, gyorsan a vizes testére teker egy fürdőlepedőt, és kifut az előszobába ahol meg-megcsúszik a vizes talpával a kövön. Kinyitja az ajtót, ott egy öltönyös, nyakkendős férfi áll komoly ábrázattal.
- Hello Nagyfőnök! Korán jöttél. - mosolyog kacéran a nő a látogatójára.
- Beszélnünk kell! Fontos. - mondja a férfi komolyságot erőltetve magára, de a szeme egyre a nő testét fürkészi. Kamera is az ő szemszögéből, lábfejtől- fejig végig pásztázza, a törölközőben, hátrasimított, víztől csöpögő hajú kacéran mosolygó nőt.
- De sürgős valakinek! Úgy volt, hogy csak az üzleti vacsora előtt jössz értem. Még nincs is felöltözve a kis asszisztensnőd!- azzal leereszti magáról a törölközőt, és behúzza a kissé hezitáló férfit a lakásba, majd becsukja utána az ajtót.
Heves csókváltások közepette haladnak a hálószoba felé, a nő hámozza le a férfiról a zakót, nyakkendőt, stb… Férfi egyre inkább feladja a fontos mondanivaló ideáját, és belefeledkezik a nőbe, vad hancúrozást folytatnak a futon ágyon.
Snitt.
Hanyatt fekszenek az ágyon, a plafont bámulják. Kamera ezt felülről veszi. Kintről behallatszik az utcai forgalom zaja.
- Megmondtad neki, ugye?- kérdi a nő.
- Olyan fontos ez?- mordul rá a férfi.
- Nekem sokat jelentene…- suttogja maga elé a nő. - Azt hittem, ez az a fontos mondanivalód, amit említettél…
Felkönyököl, a férfi felé fordulva az ujjaival cirógatja a mellkasát.
- Úgy ülnél fel velem a repülőgépre, hogy el sem búcsúzol a feleségedtől? Ez nem vall úriemberre.
A férfi kissé rángatózó arcizmokkal mered a plafonra.
- A mai, az utolsó ügyfél akit megkopasztunk,és irány Mexikó! Istenem, én olyan boldog vagyok!- folytatja a nő.
A férfi hirtelen felül, háttal a nőnek és rágyújt idegesen. Fojtott, ideges hangon darálja:
- Irén terhes. Este jelentette be. Ezt akartam megbeszélni veled.
Nő is felül, hátat fordít ő is neki. Közeli kép a szemeiről, melyek könnyesen csillognak.
- Ez aztán a jó hír…
- Sajnálom.
- Vele maradsz, mi?- próbálja érzelemmentesen kinyögni a szavakat.
- Megváltozott a szitu, értsd meg Cicám. Vele utazok. Ebben a helyzetben nem tehetek mást… De a suskát, természetesen felezzük. Te viszont, másik járatra vegyél jegyet!
- Hát, persze…Megyek öltözni.
Magára tekeri a lepedőt az ágyról és megy a fürdőszoba felé, útközben a fotelban lévő retiküljében keresgélni kezd. Kamera mutatja, hogy a mobiljába pötyög számokat. Élesen felcseng a vezetékes telefon. A nő kikap egy dezodort a táskájából, kiszalad felvenni a telefont az előszobába. Élénken tárgyal, a potenciális esti ügyféllel. Szavaiból kivehető, hogy az esti időpontot átteszik másnapra. Férfi addigra, félig felöltözve már ott áll mellette. Nő leteszi a készüléket.
- Ugrott a ma esti buli, közbejött valami neki. Holnap este 8-kor ugyanott.
- A szentségit! Miért nem erőltetted a ma estét nála?
- Állítsd le magad! Ha egyszer nem megy, hiába okoskodsz. Le akarsz bukni? Tetesd át a repülőjegyet a holnaputáni járatra. Most pedig tűnj el! Elég volt belőled mára!
- Ne haragudj, én nem így akartam. Ezt még végig csináljuk, aztán te is új életet kezdhetsz.
- Ezt most fejezd be! És menj!
- Rendben. Cica, ne légy mérges! Akkor holnap este jövök érted.
Snitt.
Elegáns étterem. Egyik asztalnál a nő piros koktélruhájában, idősebb öltönyös úrral tárgyal, vacsora mellett. Mosolyogva diskurálnak, majd az úr feltűnés nélkül egy vaskosabb borítékot csúsztat a nőnek, aki a piros lakktáskájába teszi azt. A vacsora végeztével felállnak, kezet fognak és a nő biztosítja az urat, hogy a nagyszabású konzorcium egyik pályázati győztesét üdvözölhetik személyében. Az idős úr távoztával a nő kérésére a pincérek letakarítják az asztalt, új evőeszközök érkeznek. Kisvártatva jól öltözött fiatal férfi érkezik, kézcsók és széles mosoly kíséretében. Helyet foglalnak, s szinte az előbbi jelenet ismétlődik, csak a nő alig eszik, inkább imitálja az evést. A pénzzel bélelt boríték itt is elindul vándorútjára a lakktáskába. Felállás, kézfogás, kézcsók. Gratuláció a pályázat leendő győztesének. az elégedett kuncsaft távoztával, a nő rendel egy üveg pezsgőt. Tölt a pincér a karcsú pohárba. Hab majdnem kifut, buborékok táncot járnak a pohárban. Nő piros körmével, szórakozottan körbe rajzolja a pohár talpát, oda-vissza. Tűzvörös szájához emeli a poharat, keveset kortyol, elmosolyodik. Képeslapot vesz elő, firkál rá pár sort. Fizet, majd a pezsgősüveggel a kezében távozik. Útba eső első postaládába bedobja a lapot, csókot küld utána, és nyávog egyet.
Piros, lakk tűsarkú cipőben fekete harisnyás láb tipeg az aszfalton. A piros tűsarkas láb ki-kibicsaklik, fokozatosan tágul a kép; a lábhoz tartozik egy piros, spagetti pántos koktélruhás nő, kinek válláról tüll kendő lóg, a földet súrolja. Bal karján piros lakktáska fityeg, jobbjában pezsgős üveg, melyből időnként kortyol. Erős sminkje a sírástól szétmázolódott, időnként vinnyogó röhögéseket hallat. A dudáló, villogtató autók közt, a felező sávon tipeg a zilált nő, gyorsan leint egy taxit. Bevágódik a hátsó ülésre, és a reptérre viteti magát. Kamera felülnézetben mutatja az ébredező várost, az élénkülő forgalmat, amiben a taxi elvész.

A cikket írta: Amarilla

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Köszi.:) Filmpályázatra készült próbálkozás.=D
Nem rossz, elképzelhető filmen is.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: