újabb események régebbi események további események
14:01
GregorywrarD regisztrált a weboldalra
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Utazások párommal 9

Látogatók száma: 20

A másik címünket bizony elég nehezen találtuk meg. Közben megfordultunk Nápoly gyönyörű belvárosában, sőt mi több a sétálóutcán!
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy csak egy hét és feles kis kamionnal voltunk, így meg tudott Apus fordulni. Annyira érdekes látvány voltunk ott, hogy a turisták lefényképeztek. :-) Naná, hiszen oda még egy személyautó sem megy be.
A politia a fejét vakarta, amikor a cím után érdeklődtünk, majd bizonytalanul intett a távolba. Egyet megtudtunk, az a gyár biztos hogy nem itt van a jachtkikötőknél. :-) Széles sugárúton mentünk..... valamerre. Nos, igaz az a mondás, hogy a kamionos nem téved el, legfeljebb kerülőúton megy. :-) A sarki gyümölcsárus aztán már tudta hogy hol van az a gyár.
- Azt mondta a szeméttelepet keressük. - mondja Apus.
- Szeméttelepet? Ott is gyár van az olaszoknál? - csodálkozom.
Ott nem, csak mellette!
Nemsokára már hatalmas szemétkupacok között araszolunk, egy vége hossza nincs kerítés mellett. Nézem a hőségben remegő levegőt. Olyan meleg van, hogy a közelben található szürkés domb mintha mozogna. Apus is figyeli, majd meghúzza a kürtöt. A szürke domb szanaszét szalad! Ezer egy patkány volt! Visíthatnékom támad.A dudaszóra aztán kinyílik a kapu.De jóformán át sem megyünk rajta, már csukódik is be! Odabent aztán pár perc alatt leszedik a vastag szövettekercseket és már mehetünk is! De előtte bemegyünk az épületbe vízért. Az ebédlőben vagy mi ez a helyiség, páran ülnek az asztaloknál és beszélgetnek. Az egyik asszony feláll és poharat hoz. Amikor odaér, szinte csak úgy mellékesen megmorzsolja a hajamat. Már megint! Mosolyog, mond valamit majd bólint. Már nem tiltakozom, úgysem értik.
Visszafelé a kapu ugyanolyan gyorsan záródik mögöttünk. Szeretnék itt is szedni virághajtást, de Apus gyors tempóra vált. Nem hiába. Az út széli bozótból egy férfi bújik elő és a kamion után bámul.
- Itt nem lehet megállni, gyorsan fél kamionnal mennénk haza!
Bolognában kapunk újabb árut, amit Budapestre hozunk. A velencei kúton éjszakázunk.
Nagyon meleg van, szúnyog istentelen mennyiségben. Hallgatom a sofőröket, ahogy főzőcskéznek a kamion mellett. Mi már túl vagyunk a vacsorán. Előttünk kb. három méter szabad hely van, ahova most beáll egy francia autó. Idősebb házaspár száll ki belőle, majd plédet terítenek a fűbe és nekiállnak kipakolni.
- Nahát! - mondom a páromnak. - Ezeknek meg hogyan jutott eszükbe ide beállni?
- Ahogy nekünk a kamionparkolóba a lakókocsival. Valami nyugdíjas kamionsofőr lehet az öreg.
Bementünk a kútra, ahol is megláttam az álarcokat! Igazság szerint külön fejezetet érdemelnének, mert nem tudtam választani, így kettőt kaptam Apustól! :)
A harmadikat később San Marinóban hízelegtem ki az öregemből. :) Most lakásunk dísze mind a három. Porfogó, ahogy Apusom mondja. De ha ránézek, eszembe jut annak az útnak minden mozzanata!
Már késő este volt, aludni nem tudtunk, amikor egy spanyol rendszámú kisbusz állt meg mellettünk. Én a felső ágyon egy szál alsóneműben próbálom túlélni a meleget, amikor meghallom a férfi hangját.
- Nem tudod vannak még lányok az abdai út szélén? Ki akarunk vinni páran a bárba. Megszokott lett a választék, már nem jönnek a vendégek.
Mi van???? Nézek ki a fejemből ott a fülkében.
Hallom az öregem válaszát, hogy ő nem látott ott lányokat, meg már régen járt arra. ( minden útján ott húz el)
Lemászok és óvatosan szemügyre veszem az illetőt. Testes, sötét bőrű, ha nem ismerném a fajtáját spanyolnak gondolnám a rendszám után. De nem az!
A kisbusz elhúz, látom érdeklődik még másoknál is, de a sofőrök elfordulnak, vagy csak pár szóval válaszolnak. Sóhajtok egyet, és visszafekszem. Nagyon meleg van, nehezen alszom el. Hajnalban kávéillatra ébredek.
- Indulnunk kell. - hallom Apus hangját.
Összeszedem magam, frizurát csinálok a kócomból a fülke mellett állva, vágyakozva nézek a velencei háztetők felé, ahova a mai napig nem jutottam be. Megiszom a kávét, majd indulunk. A parkoló a szokásos telített képet mutatja. Ahányan elmentek, annyian jöttek helyettük. Aki most áll be, az majd a tűző napon tölti el a kilencórás pihenőjét. Indulunk hazafelé!

A cikket írta: Babenko

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Laura

Így már értem és logikus is a rácsodálkozásuk.

Meggondoltam magam. Várok akkor egy szerencsésebb alkalomra. Nem éppen álmaim lovagja a leírtak alapján. :)))

:))))))))))))))))

megtekintés Válasz erre: Babenko

A hajam fehér szőke. A nápolyi részeken olyanok az emberek, mint itt a romák. És állítólag rettentő ritka a szőke. Mondjuk én sem láttam egyet sem. Az ismerősnek megadhatom a telcsiszámát, de előre jelzem, hogy nálam alacsonyabb öregebb és a szemüvege legutoljára ragtapasszal volt összefogva.:))))

Így már értem és logikus is a rácsodálkozásuk.

Meggondoltam magam. Várok akkor egy szerencsésebb alkalomra. Nem éppen álmaim lovagja a leírtak alapján. :)))

megtekintés Válasz erre: Laura

Kiki mögé állok csendesen és sárgán. :)))

Milyen a hajad, hogy mindenhol megcsodálják?

Kérem szépen az ismerős telefonszámát!!! ;-)))))))))

A hajam fehér szőke. A nápolyi részeken olyanok az emberek, mint itt a romák. És állítólag rettentő ritka a szőke. Mondjuk én sem láttam egyet sem. Az ismerősnek megadhatom a telcsiszámát, de előre jelzem, hogy nálam alacsonyabb öregebb és a szemüvege legutoljára ragtapasszal volt összefogva.:))))
Kiki mögé állok csendesen és sárgán. :)))

Milyen a hajad, hogy mindenhol megcsodálják?

Kérem szépen az ismerős telefonszámát!!! ;-)))))))))
Hehe. Volt aki csak addig irigyelt, amíg aztán összejött egy kamionossal és elment vele. Amikor rájött, hogy bizony itt nem szállodában alszik az ember, és hogy sokszor késő éjjel is vezetni kell, amikor már minden porcikája ágy után sikoltozik az embernek, már nem irigyelt annyira. Apusomnak abból szerencséje van, hogy én szeretek menni vele. Irigyelik is a barátok! :-) Van olyan ismerős, akit harminckét éves házassága alatt sem kísért el az asszony.
azért igencsak "irigyellek" téged
:)
az utazások miatt
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: