újabb események régebbi események további események
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Ők is a szüleiktől kapták...

Látogatók száma: 41

".. nem fogom korlátozni a szabadságukat pár kekec ember miatt! Itt nincsenek autók, hadd futkározzanak!.."

Mondta ezt, az a fiatal arrogáns apa, akivel tavaly nyáron találkoztunk a tatai tóparton az étteremben.
Jó idő volt, szép idő volt, mindkettőnknek szabad hétvége, hát elindultunk. Akkor éppen Tatán kötöttünk ki. Sokat járok oda, lévén a barátnőm ott lakik, másrészt minden évben elmegyek a Víz Virág fesztiválra. Pontosan nem tudom mi a rendes neve, inkább egy nagyobb búcsú.
A vízparton hawaii stílusú étterem várja az éhes embereket. Kitűnően főznek, ezt már párszor tapasztaltuk. A teraszon ültünk le, szerettünk volna kicsit gyönyörködni a tájban. Őszintén szólva nem sokáig volt nyugalom. Nagyhangú népes társaság telepedett le mellénk. Rövidesen megtudtuk, hogy egy pesti társaság, legalábbis Budapestet emlegették. Mivel sokan voltak, az asztalokat összetolták, nem törődve azzal, hogy a pincér a konyhából jövet, majdnem az oldalsó földhányáson mászott fel az étellel a többi vendégnek. Fiatalok voltak, egyetlen sem akadt volna közöttük, aki a negyvenet (talán) betöltötte volna.
A levesnél végighallgattuk a társaság nőtagjainak szülési szokásait, kezdve a gátmetszésen a különböző testnedvekig. Megtudtuk hogy apa milyen ügyes volt, csak egyszer kellett a nővérnek kitámogatni. Apa büszkén mosolyogva ült és a hősökre jellemző fennkölt pillantással nézett el a távolba. Szíve csücske, élete értelme közben vad vágtába kezdett a többi vendég között. Nem volt egyedül, mert a társasághoz vagy hat gyerek tartozott. Volt velük egy kicsi lány is, az nem futkározott. Cserébe az ugrómajmokat megszégyenítő hangon visított, valahányszor a fiúk elfutottak mellette. Miután az egyik kisfiú nekifutott egy öregúr székének, és az leöntötte magát a levesével, szólt a szülőknek. Kinézetéhez illően disztingvált hangot.
- Kérem! Ha esetleg kicsit visszafognák a kicsiket, nem csak Önök éreznék jól magukat, hanem a többi vendég is!
A társaság elcsöndesedett, ránézett az öregúrra, majd mind akik semmit sem láttak, hallottak, újra nekiálltak nagy hangon diskurálni. A gyerekek rohangáltak tovább.
Idilli kép volt, amire már az üzletvezető is megjelent a terepen. Odament a társasághoz. Nem hallottuk mit mondd, csak az egyik apuka arrogáns válaszát.
- Nem fogom korlátozni őket pár kekec ember miatt! Itt nincsenek autók, hadd futkározzanak!
A továbbiakat nem hallottuk, az üzletvezető visszament a pulthoz és utasította a pincért, hogy írja össze a társaság fogyasztását.
Közben a gyerekek felfedezték, hogy az étteremből le lehet menni a partra is! A szülők mindebből semmit sem vettek észre, lekötötte őket az önfeledt beszélgetés. Az egyik gyerek elfutott a stég széléig, és a víz fölé hajolt. A másik erre utána futott és belelökte a vízbe.
Apusom lépett utána, hosszú lábaival egykettőre ott termett, lenyúlt a kb fél méteres vízbe és kihalászta a fuldokló visító gyereket. Odavitte a csuromvíz ordító kölyköt az asztalhoz.
- Ne is korlátozd te köcs**ög! Inkább fulladjon vízbe mi?!
Azzal az asztal közepére ültette a bőgő gyereket. Nem mutatott jól a sáros vizes ruhában, a leveses tál mellett. A társaság döbbenten elhallgatott, majd anyuka kapott szót, és szintén visítva nekiállt szidni a többi gyereket. Volt egy olyan érzésem, hogy halkan nem is tudtak ezek beszélni. De már ott termett két pincér az üzletvezetővel és a társaság rövid időn belül ajtón kívül volt. A pincérek villámgyorsan letakarították az asztalt, tiszta abroszt terítettek fel és pár perccel később már semmi jele nem maradt a hacacárénak! :)

A cikket írta: Babenko

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Remek képet festettél egy oda nem illő társaságról, s nagyon jól adtad elő hozzá az elhangzottakat is. S amint látom (szüleinktől kaptuk) jó helyre is tetted a cikket. Mert valóban: tanul a gyerek, legtöbbször a szüleit utánozza.
Nagyon élveztem, örömel olvastam.
Teljes mértékben egyetértek Mares058-al.
Amit otthonról hoztak a szülők, az nyilvánul meg a gyerekeikben is.És felnőve ezek a gyerekek lesznek majd a társadalom "hasznos, felelősségteljes" tagjai?ehhh
Sajnos egyre több ilyen tipusu emberrel lehet találkozni. Most mondhatnám azt is nevelés kérdése, mert a szülőket is nevelte valamikor valaki. Az már egy másik kérdés, hogy magától miért nincs annyi esze, hogy a másik ember pihenését zavarja azzal, ha ő ilyen formában érzi jól magát. Mit várrjon az ember a gyerekektől, ha a szülőktől is ezt látják. Jó írás.
Igen. Nem semmi társaság volt... ezért maradtak meg így bennem. :)
elgondolkodtató az írásod
tetszett
tanulságos
:)
Babó! Ilyen emberek szép szóból nem értenek, amíg baj nem történik! Sajnos voltak, vannak és lesznek ilyen eberek, akik nem tudnak viselkedni ilyen helyeken! üdv Orsolya
Felelőtlen, nagyképű emberek mindig is voltak, sajnos lesznek is!
Jó írás! Puszi: lyza
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: