újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra

Gyerekvédelem ma Magyarországon 2.

Látogatók száma: 44

És akkor jött a hideg zuhany...

Nem ész nélkül mentem tehát, kint szállás és munka várt, nem közvetító iroda, biztos barát. Nem is volt gond, megérkezésem másnapján már pénzt kerestem. Nem hivatalosan, de dolgoztam. Azt csináltam és csinálom ma is, amit szeretek, gyerekekre vigyázok és tanítom őket magyarul. Igen, magyarul, nagyon sokan élnek kint gyermekeikkel, akik fontosnak tartják, hogy a gyerek írni és olvasni is tudjon anyanyelvén. Szóval munka akadt bőven, még magyar iskolát is találtam, ahová pályázatot adtam be, illetve munka mellett hozzáfogtam a megfelelő iratok, mint bankszámla, NI szám (ottani adószám), beszerzéséhez. Küldözgettem haza a megszerzett fontokat, itthon szépen lassan elkezdtek rendeződni a dolgok. A gyerekekkel napi kapcsolatban voltam, skype, telefon, mail, manapság ez már nem jelent gondot.
Aztán egy napon jött az sms a fiamtól, azonnal hívj fel!
Kiderült, ott a gyámügy a lakásban és a két kiskorút el akarják vinni.... Kiben ne hűlt volna meg a vér? Értük voltam távol!! A lelkem kitettem mindig, hogy nekik jó legyen! És akkor én vagyok a rossz, gonosz anya, aki elhagyta gyermekeit??? Telefon, internet, intézkedés, gyerekek maradtak, de írjak papírt, édesanyám a gyám. Írtam. Bár nem nagyon értettem. Három hónapról volt szó. És aki vidékre küldi a gyerekeket a nagymamához nyárra???
Hogy ne ferdüljön az igazság, azért derült ki mindez, hogy anya nincs otthon, mert az egyik gyermekem bizony rosszat cselekedett. Nem vagyok rá büszke, de nem gondolom, hogy ezért az egész családot, többek között a testvéreit büntetni kellene.
Kiderült az is, hogy a családi pótlékot így a mama kapja, ami nem baj, de csak két gyerekre, mert a nagy már nagykorú, bár még középiskolásként jár neki a támogatás. Így aztán több kedvezményt is kihúztak hirtelen a zsebünkből. Nem érzem magam ingyenélő trógernak, nem azért panaszkodom, hogy nem kapok ingyen könyvet stb., de ha már gyermekvédelem, akkor ezt nem kellene figyelembe venni? Arra senki nem kíváncsi, hogy ha én akkor itthon maradok, akkor már nem lenne fedél a fejünk fölött?? Nem túlzok, megvannak a banki papírok, árverés előtt voltunk.
Ebben a lelkiállapotban dolgoztam még néhány hetet, mire haza tudtam jönni. Azzal a tudattal érkeztem, hogy ügyvédem és a gyermekjóléti szolgálat segítségével kihozzuk a helyzetből, amit lehet. De nem! Ők, mint akik jól végezték dolgukat, nem voltak rám kíváncsiak...tisztelet a kivételnek, mert szerencsére mindig akad néhány érző ember a bürokráciában....

folyt. köv.

A cikket írta: MindenHatÓ

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: nárcisz

Azt nem értem kedves Boszi, hogy a nagy fiadtól miért vonták meg a családi pótlékot? Aki nagykorú.... de még középiskolás, így őt megilleti a családi pótlék véleményem szerint. 22 éves koráig kaphat családi pótlékot a nagykorú gyermek, ha tanuló jogviszonya van, kivéve persze, ha egyetemen vagy főiskolán tanul és ösztöndíjat kap.

Nem vonták meg, saját jogán kell megigényelni,azt én sem tudom miért, a törvény úgy szól, ah nagykorúvá válása miatt kikerül a gyámság alól vagy nem lakik egy lakcímen a szüleivel. De nekünk egy a lakcímünk....szóval "csak" újra kellett igényelni, de így szétboncolva mások az összegek....
Azt nem értem kedves Boszi, hogy a nagy fiadtól miért vonták meg a családi pótlékot? Aki nagykorú.... de még középiskolás, így őt megilleti a családi pótlék véleményem szerint. 22 éves koráig kaphat családi pótlékot a nagykorú gyermek, ha tanuló jogviszonya van, kivéve persze, ha egyetemen vagy főiskolán tanul és ösztöndíjat kap.
Sajnos itthon a hivatalban nem mindig "emberek" ülnek....olvaslak tovább
A mai Magyarországon, nem az a lényeg, hogy te jobbat, többet, szebbet akarsz a gyerekeidnek, Itt akkora a bürokrácia, hogy 5-másik országban összesen nincs ekkora. Remélem sikerűl elrendezni a dolgaidat, és győztesen kerűlsz ki ebből az egész helyzetből. A volt férjednek pedig lenne egy két keresetlen szavam. Hiszen nem téged kellene, hogy nézzen, hanem a saját gyerekeit.
Értem, és bocsi van életed! Rosszul fogalmaztam. üdv Orsolya

megtekintés Válasz erre: Orsolya

Neked se volt semmi életed!

Nem múlt idő......
Neked se volt semmi életed!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: