újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra

Ma tettem egy icipici jót

Látogatók száma: 47

Tulajdonképpen nem találtam, hogy milyen témához illene a cikk.

Ma bevásárolni voltam. Nálam nem mindennapos, egyszerre megveszek mindent úgy egy hétre, aztán max. a kisboltig szaladok.
Szokásos elcsigázott vásárlói körutamon voltam. Az egyik multi előtt a kosaraknál egy férfi árulta a Flaszter újságot. Régebben mindig megvettem, mert úgy gondoltam nem árulhatja bármelyik hajléktalan, helyesebben nem is gondoltam, tudtam. Ki kell érdemelniük. Szóval az volt az elvem, amelyik nem kunyerál, dolgozik valamit, az megérdemel ennyit és az újság színvonala sem rossz.
Mostanában sajnos nekem is meg kell gondolnom minden forint helyét, de ma sütött a nap, jó volt a kedvem és úgy gondoltam, újságot nem veszek, de megkérem emberünket, tolja vissza a kosaram. Persze mindketten tudtuk, a visszajáró pénz, ami a kosárban volt az övé.
Megköszöntem, hogy nem kell elmennem odáig, ő is megköszönte és örömmel repült a kocsival vissza.

Az autóban elgondolkodtam, ha mindenki csak ennyit tenne, ennyit adna...amikor nem tudtam fizetni a számláimat, akkor sokszor jutott eszembe, ha mindenki csak öt forintot adna...

Tudom, nem segíthetünk örökké másokon, tudom, amit tettem nem nagy dolog. Mégis, jó érzéssel töltött el, amit tettem, hiszen a nincsből adtam egy keveset.

Amiért végül ezt a rovatot választottam, annak az az oka, hogy jó lenne erre nevelni a gyerekeinket is. Ha tudsz, segíts, ha nem tudsz, akkor is próbáld meg. Ha Te vagy bajban, hidd, hogy van megoldás. Tudom, leírni, elmondani könnyebb, de azt is tudom, ha valaki, én ezt elmondhatom. Jogom van hozzá azok után, amiken keresztül mentem.

A cikket írta: MindenHatÓ

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Csak most jutottam el ide, nem is értem eddig miért nem vettem észre ezt a cikket. Amiket írsz, az itt szinte mindennapos. És milyen igaz!
Ha elmegyek a mellett, aki olyan csodálatosan harmonikázik, megállok pár méterre, hogy még halljam a kedvenc dalomat, aztán visszafordulok, a férfi rám néz és nem tudok ellenállni, hogy ne adjak neki pár forintot. Tudom, sokkal többet jelent neki, hogy hallgatják. A gondolataimat nem tudja, de érzi, jó ember.
A minap nálam voltak hasonló gondok számla-ügyileg és a következményei... Nekem is eszembe jutott, ami neked, ha csak pár forintot.... kihúzna a bajból. De aztán elvetettem. Az nem lehet. Ott még nem tartok!... Vagy mégis?!!
Mindig a szándék a fontos. Sok ember nem is gondolja, hogy a fejébe megforduló gondolatoknak is milyen nagy ereje van.
Igen! Ezek az apró jótettek, mennyire megtudják szépíteni a napot! :) Nem tudom hogy van-e mennyország, de én úgy érzem az odavezető utat nem a világ megváltása jelenti, hanem az ilyen apró jótétemények!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: