újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra

A Postás-Ka-Rácsonya (Pályázatra)

Látogatók száma: 106

Szakadt az eső. Ónos. Szürke, mocskos, hideg reggel volt. Az utcán estek-keltek az emberek. Nem, még nem az italtól, a jégpáncéltól. Hirtelen mindenki felcsapott műkorcsolyázónak. Az igaziak nem esnek el annyiszor.

Lélekemelő látványuk után munkába indultam. Fél napos munkarend. Nincs is ennél jobb. Szemem előtt még felrémlett a szomszéd házban lakó nagyarcú romagyerek rémült arca, zuhanás közben. Megfizethetetlen.
Araszolok a jeges-esőtől csúszóssá vált járólapokon. Telefonom táncolni kezd a zsebemben. Vaksin hunyorítok: Jééé, Ketteske! Ez miért nem alszik? Mire felvenném leteszi. Nem baj. Biztosan visszafeküdt. És ekkor égi áldás érkezik: Toccs! -Lekakilt egy galamb! Egyenesen a fejem tetejére tojt!
Anyám mindig mondta: vegyél sapkát, megfázik a fejed. Lottó ötös: ma sem volt rajtam fejfedő. Elöntött a karácsonyi hangulat. Meg a madárkaki. Nyilván emésztési gondjai lehettek. Ennyit arról, hogy karácsony közeledtével csak jó dolgok történhetnek. Szidom a galambot apástul, anyástul, a közös képviselőt, a karácsonyt, a postát, Ketteskét a hülye telefonjával, és legvégül természetesen magamat. Átfut az agyamon, hogy vissza kellene menni hajatmosni. Órámra nézek. Nyugtázom: szó sem lehet róla. A vastagjától megszabadulok egy tucat zsebkendővel. Az esélytelenek nyugalmával folytatom utam a villamosmegálló felé. Az orrom előtt a kis zöld emberke mereven vigyázzba vágja magát. Pillantásomtól elpirul, de jusztse mozdul semerre. Ajtók záródnak, a villamos elindul. Imádom a mai napot. Szabad jelzést kihasználva böhöm-nagy merci hasít, bal első kerékkel tutira megcélozva egy lucskos hókupacot. Telitalálat. Ő megcsúszik, engem beterít a jéghideg, olajos pocsolyalé. Szikrázó szemekkel kutatok papírzsepi után, közben figyelem, honnan kaphatok még meglepit, így ma reggel.
Megérkezik a tömegközlekedés csodája. Csoda ha megy.
Keleti pályaudvar. Oké, félúton vagyok. Innen már nem történhet semmi. Naivitásom határtalan. Kölykök a buszmegálló közepén petárdával bütykölnek. -Jajj de helyesek vagytok, jó messzire megyek tőletek!- gondolom, hiszen egyszer majd én is anya leszek. Egymás után sok -égősorral felcicomázott- busz érkezik. És megy tovább. Mi van? Ma láthatatlan vagyok? Méltatlankodva integetek. (Nem, nem a középső ujjammal, engem még tisztességre neveltek.) Mire a hatodik sofőr megkönyörül rajtam, kiszól az ablakon: Édesem! Áthelyezték a megállót! Arcomra fagyott a mosoly, melyet köszönetképpen küldtem. El fogok késni! Pánikroham, futás. Szeretem a havat. Meg a jeget is. Meg a karácsonyt is. Az Úr az én pásztorom, mindent elhiszek, mindent elismerek, csak most az egyszer ne legyen ellenőrzés a postán! Átkocogtam a "feltételes" megállóba. Milyen ünnepi: az oszlopra tűztek egy fenyő alakú papírdarabot, rajta szöveg: Itt áll meg az 5,7,173, és minden E jelzésű busz, január 2-ig. Tollat rántok, utóirat: És ha TE ezt AZ IGAZI buszmegállóból el tudod olvasni, éhen fog halni a látszerészed!
Már úgyis mindegy alapon egy megállóval hamarabb szállok le a buszról. Berongyolok a „minden ugyanannyiba kerül” boltba. Felmarkolok egy csomó boát, meg karácsonyi ezt-azt, első fogásra olyan háromezer forint lesz. Néma imát mormolok a posta bejáratánál, Istenem kérlek add, hogy ne a területi biztos nyisson ajtót!
Esélyem sincs. Nem is volt. Négyeske pirulva suttogja: hétre jöttek. Honnan jönnek ezek? Nincsen családjuk? Miért nem sütik otthon a bejglit? Anyám, mi lesz ebből?!
Lepakolom szerzeményeimet, jól összezilálom, minél nagyobb legyen a kupac. Rögtön megtalál. Gestapo-stílus a mai menü: Elkéstünk? Elkéstünk Postáska?
Tagadj a sírig!- Mondaná ex-főnököm, tehát magabiztos „nem” hagyja el ajkamat, arcom nem a futástól piroslik, kicsi szívem ki akar ugrani a helyéről, gondolom, hogy kikaparja 69-ke szemét.
69-ke. Az ellenőrök réme, a területi biztosok alfa hímje. Mondjuk mellekkel, de ez mellékes. Helyzeti előnye: nála van a beosztás. - Lobogtathatod, nem oszt, nem szoroz. - vélem, miközben azon gondolkodom: keressek ásót, vagy kézzel kaparjak gödröt magamnak, hogy eltemessenek?
Megmentőm, egyetlen karácsonyi angyalom Ketteske! Benne testesül meg minden, amit az angyalokról regélnek. Futva érkezik- ő is - jelentős késéssel. Pisszegésekről tudomást sem véve ordít: Egész hajnalban téged hívtalak! Ma kellett volna elmennünk a karácsonyi díszekért! Hol a ferde ...-ba (karácsonyra való tekintettel nem jegyzem le kedves szavait) voltál?
Tálcán kínálja a menekülést, s feldobott labdájával nekem kell tovább zsonglőrködnöm. Így születik meg egy történet az el nem olvasott üzenetekről, a lenémított mobiltelefonokról, Ketteske tegnapi útbaigazításáról, hogy a mittudoménmelyik bolt előtt találkozzunk, mert neki is van másfél órányi csúsztatható munkaideje.
69-ke szemében néha megvillan valami. Nem értelem. Kétkedés. Elvesztette a fonalat. Már az elején. Ugyanis túlóra az itt nincs. De akkor miből van a csúsztatás? Eme nemes gondolatokkal küldjük fel a főnökünkhöz, hogy nem vitatná e meg inkább vele a többit. És ennyiben maradunk.
A továbbiakban semmi érdemleges nem történt. Csupán a fejemre borult egy kazal műhóval befújt boa, rajta gömbökkel, égőkkel, miegymással. Heteske „odaragasztópisztolyozta” a jobb kezem mutatóujját az egyik ablaküveghez. Miután „kiolvasztottak”, jöhettek a csillagdíszek. Csak három vágta véresre a tenyerem, attól még nyugodtan beültem dolgozni, kicsit be kellett kötni és kész. Felvettem a magam szokásos 8-900 csekkjét, befizettem a karácsonyi ajándék gyanánt kimutatott 1290 ft hiányt, majd boldogan ültem le a többiek által megterített asztalhoz, ahol is átadtuk az ajándékokat. És embertelen módon bekajáltunk.
Hármaska salátája mennyei volt, az öntet sem kevésbé. Hozzá fasírt, utána süti…Mmmmm…
….másnap gyomorrontás.
Szeretem a karácsonyt!

http://www.youtube.com/watch?v=e2mS5OCdalA&feature=related

A cikket írta: Postáska

7 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Aerwin

Merre rohant a Postáska?
Vállán volt-e lapos táska?
Villamosra száll, meg buszra,
mégis késik, - mind egy szuszra.
Agyunk csiklandozod ezzel,
galambszarosan is tetszel.
Soraidból derű árad.
Te is megéred az árad!
Salátát ettél és tárkonyt?
Hagy kívánjak szép karácsonyt.
Humorban is legyen részed.
Éld át újra az egészet! :) (persze csak papíron)

Szeretettel és vidáman: Ervin

Ááááá naggyon aranyos vagy, köszönöm szépen:):):):)
Ezúton kívánok hasonló szépeket és jókat ( nem madárkakisat) Neked is!!
Pussz: Postáska
Merre rohant a Postáska?
Vállán volt-e lapos táska?
Villamosra száll, meg buszra,
mégis késik, - mind egy szuszra.
Agyunk csiklandozod ezzel,
galambszarosan is tetszel.
Soraidból derű árad.
Te is megéred az árad!
Salátát ettél és tárkonyt?
Hagy kívánjak szép karácsonyt.
Humorban is legyen részed.
Éld át újra az egészet! :) (persze csak papíron)

Szeretettel és vidáman: Ervin
Postáskám! Ügyes vagy gratulálok neked! Nagy ölelés Orsolya

megtekintés Válasz erre: Maggoth

Ezen nagyon jól szórakoztam, gratulálok :)

Köszönöm
Ezen nagyon jól szórakoztam, gratulálok :)

megtekintés Válasz erre: magdolna65

Nagyon jó vagyis egyszerüen remek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Köszi:))))))))
Nagyon jó vagyis egyszerüen remek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mindenkinek köszönöm! :)))
Szuper!
 
Kaptál egy ötöst.
:o)
Nagyon tetszett!
Köszi :)
Tetszik:-)
Postáska! Ez tényleg vidám lett, olyan postáskán vidám, amilyen te vagy! Ügyes voltál! Pusszancs Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: