újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Apu, ki hozza az ajándékokat? (pályázati)

Látogatók száma: 79

Egy héttel karácsony előtt történt, hogy nyolc éves kislányom kíváncsisággal szaladt hozzám amint beléptem a bejárati ajtón. Megállt előttem félig felvont szemöldökkel, és kertelés nélkül szegezte nekem a kérdést : - Apu, ki hozza az ajándékokat!?

Meglepetten néztem rá, és nyugodt természetességgel válaszoltam, amit évek óta egyébként is tud: - a Jézuska. Keresztbe tette a kezeit, és kissé követelőző hangon folytatta – jaj Apu, ne akard ezt nekem idén is bemesélni! Mondd meg hogy Te és Anyu hozzátok! – Igazából magamban már gondoltam rá, hogy előbb utóbb bizony meg fogja ezt kérdezni tőlünk, most mégis kissé elszomorított, hogy az én édes kislányom nem akar többé hinni a mesékben. Azonban nem éreztem hazugságnak tovább folytatni a „mesét”, hiszen a mai napig magam is Jézuskának hívom az ajándékozót. Ígyaztán tovább erősködtem: - Nem mesélek be neked semmit Édesem, az ajándékokat a Jézuska hozza. Nem értem hogy miért kérdezed. – Erre kissé csalódottan válaszolta: - Anyu is ezt mondta…- Majd a leleplezés kudarcba fulladásásának gondolatával visszaballagott a szobájába. Azonban másnap este ismét előhuzakodott a kédéssel, én pedig bizonygattam hogy azt pedig a Jézuska hozza. Persze erre most felkészült egy frappáns visszakérdezéssel: Igen? És akkor a Jézuska hogyan tudja azt a nagy fát idehozni? Bedobja az ablakon? – Mondtam neki, hogy még én sem láttam soha hogyan csinálja, úgyhogy ezt iagzán ne tőlem kérdezze. Én és a kedvesem persze egyet értettünk abban, hogy a legjobb lesz, ha a lányunk is Jézuskának fogja hívni mindig a karácsony szellemét. Nem vagyunk vallásosak, én kiskoromban szüleim nyomására jártam néhányszor hittanra, azonban az egyház fanatizmusa inkább megijsztett, minthogy vallásossá tegyen. Azonban az én elveim szerint, a vallásos Jézust szeretet vezérelte amikor magát a kereszten feláldozta, hogy az embereket megtisztítsa bűneiktől. Ez a számomra monda jellegű történet pedig az alapja annak, amiért a karácsonyt ünnepeljük. Így nekem a „Jézuska” a szeretet jelképezi ebben a történetben. Amikor láttuk hogy a kislányunk nem adja fel, és ismét feltette kérdését, azt válaszoltam: Az igaz hogy én és édasanyád vesszük meg az ajándékokat. De az nem ugyanaz mint ha mi is hoznánk. Szerinted akkor ki hozza őket? – Mire ő fellengzős elégedettséggel vágta rá egyértelműen: Hát TI!
Tovább nem erősködtünk. Bízom benne, hogy idővel ő is meg fogja érteni, hogy ha a szeretetet álnevén Jézuskának hívjuk, akkor valóban a Jézuskától kapja az ajándékokat. Azonban hogy addig se hagyjunk veszni mindent, így mondjuk: az ajándékokat szeretetből kapod.

Múltkor lemaradt a karácsonyi youtube link, most pótolom:

http://www.youtube.com/watch?v=f1k1v466Yoo&feature=related

És végül egy idézet a dalból amit a történetemhez választottam:

,,Miért legyen léted félhomály?
Van itt fény, de a szív csak addig él amíg csodál,
Hát halld a világod dalát csöndjét,
És lásd a világod varázs földjét!"

Kellemes ünnepeket! :)

A cikket írta: Katrina

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szép történet. Az a jó, amíg a gyerekek hisznek a csodákban, és ezt mi szülök tudjuk nekik kicsit nyújtani...
talán.
Üdv,
Pinokkió
Köszönöm a hozzászólásotokat Joe48 és Donna Juanna :)

megtekintés Válasz erre: Fiona

Egyszer minden szülő találkozik azzal a dilemmával, hogy mit is válaszoljon a gyereke kérdéseire. Azt hiszem neked sikerült jó választ adnod.

:) A történet nem velem tötént meg, én csupán megírtam. De nekem is tetszett ez a válasz, ezért választottam ezt a történetem témájául. :)
Köszönöm hogy elolvastad :)
Egyszer minden szülő találkozik azzal a dilemmával, hogy mit is válaszoljon a gyereke kérdéseire. Azt hiszem neked sikerült jó választ adnod.
 
Aranyos! :o)
aranyos történeted
én vallásos vagyok de szépen megfogalmaztátok a Jézuskát
joe
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: