újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Tudósítónk jelenti

Látogatók száma: 40

Egy orvos ismerősöm osztotta meg velem a hírt, amit sem az újságok, sem a kereskedelmi csatornák nem közöltek az emberekkel.

Tegnap, a kora esti órákban rohammentő szállított az intenzív osztályra egy eszméletlen beteget. Az állapota jelenleg is súlyos, sőt életveszélyes. Az orvosok mindent megtesznek, hogy életfunkcióit stabilizálják, de sajnos a prognózis nem túl kedvező.
Tudósítónk megkereste a beteg családját is, akik kérdésére elmondták, hogy a folyamat már évekkel ezelőtt elkezdődött. A betegség kezdetén először csak a fénye fénye tört meg a betegnek, eltűnt a tőle megszokott melegség és varázs, ami odáig jellemezte. Később már levegőt is alig kapott, de mindezt az emberek kapzsiságának tudta be, és nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget. Kicsit bánkódott ugyan, és hiányolta a meghittséget, a békét és a szeretetet, de bámulatos önuralommal tűrte a megpróbáltatásokat. Ekkor még az sem szegte kedvét, hogy róla mindenkinek csak a heteken át tartó bevásárlási láz, az esztelen költekezés, a hajsza jutott eszébe. Azt nehezményezte ugyan, és erős szorongással, szívdobogásérzéssel nyugtázta, hogy nem azzal törődnek az emberek, hogy szeretettel forduljanak egymás felé, hanem abban látják a lényeget, hogy az ajándékuk minél szebb, nagyobb és drágább legyen.
"Hol vannak már a titokban kötött sálak, a hímzett kisterítők, kifényesített almák, házi sütemények?" – kérdezte ilyenkor mogorván.
A beteg állapotán sokat rontottak a műfenyők, a bevonómasszából készült szaloncukrok és az előre csomagolt, fa alá tehető ajándékok, amik személytelenek és ridegek, egyáltalán nem tükrözik az ajándékozó őszinte szeretetét.
Hiányoztak a meghitt, közös vacsorák, az ünneplőbe öltözött gyerekek, akik nyitott szívvel énekelve állják körül a közösen díszített fenyőt. A családok, a közösségek, a beszélgetések, az ünnep. Ezek hiánya vezetett ide, az intenzív osztályra.
Tudósítónk jelenti, hogy az esti vizit után az a hír terjedt el orvosi körökben, hogy a Karácsony nevű beteg nagy valószínűséggel nem éri meg a 2050-et. Kár. Nagy kár!

A cikket írta: Nurse

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: