újabb események régebbi események további események
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Madam Tussauds - London

2012. március 28. - Látogatók száma: 85

A világ több pontján található viasz bábu múzeum, ahol hírességek viasz-szobrai találhatóak. Nagyszerű élmény....

Természetesen a londoni múzeumról írok nektek. Mint már a London Eye-ról szóló bemutatásban írtam, jegyet venni a neten a legegyszerűbb ebben az esetben is.
Első benyomásom az volt, hogy "ezért fizettünk annyit?" hiszen az első terembe érve hatalmas tömeget láttam, amint a vörös szőnyegen álló hírességek körül csoportosultak. Majd hamar rájöttünk, szemesnek áll a világ, tehát ahogy ellépett valaki már ugrottunk is a helyére egy-egy fotó erejéig. Tovább haladva örömmel láttam oszlik a tömeg, bár azért a szeretettebb személyekért meg kellett küzdeni. De érdemes volt, hiszen átölelhettem Michel Jacksont, fényképezhettem Diana hercegnőt és az egész királyi családot testközelből. Julia Roberts olyan hihetetlen élethűre sikerült, hogy senki nem mondaná meg, nem találkoztam vele...
Külön helyiség volt a sportolóknak, színészeknek, énekeseknek, királyi családnak, politikusoknak stb. Természetesen további haszonhúzás céljából műtermi fotókat készítettek, amit távozáskor meg lehetett vásárolni. Ilyen volt pl. Barack Obama elnökkel való fotózás is.
Menet közben megnéztük hogyan is készülnek a viaszfigurák, sőt akár saját kezünket is megformálták. Kicsit horrorisztikus látványt nyújtottak a félig készült bábuk és a külön bemutatott szemek, hajak és egyéb kellékek.
Ezután egy taxiba ültünk, ami teljesen olyan, mint a londoni taxik, viszont a régi Londonba repít bennünket egy meghatározott pályán. Kis horrorisztikus rész is van benne, nagyon izgalmas. Persze a kifele vezető úton fényképet készítenek, amit jó áron megvehetsz később...
A gyerekeknek játék lehetőségek is voltak, majd ha már mindent megnéztünk a 4 méter magas Hulk-ot is, akkor beülhettünk egy 5D-s vetítésre is. Talán az itt látott mozi volt a legnagyobb élmény kirándulásunk során, hiszen a szél és víz és a folyamatos 3D érzeten kívül még a szék is mozgott. Amikor ledöfte egymást az ellenfél a szék jól hátba bökött. Mondtam is a fiamnak, hogy ha még egyszer belerúg a székembe a hátam mögött ülő, akkor szólok neki :-)) erre kaptam a megfelelő választ "anya, ezt a szék csinálja". Na, megszégyelltem magam rendesen!
Minden esetre nagyon érdekes volt. Itt is, mint mindenhol egy bolton keresztül lehetett kimenni, ahol minden kütyün Madame Tussauds felirat volt. Hogy mit vigyünk haza ajándékba, azon aztán nem kell gondolkodni!! Londonban minden kapható, amit csak el lehet képzelni, még azt is, amit nem.
Összességében azt mondom megérte az árát. Ha bármikor eljuttok Londonba ne hagyjátok ki ezt az élményt! Kár, hogy nem tudok több képet feltenni.

Folyt.köv.

A cikket írta: MindenHatÓ

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. április 4. 23:03
Szia Mindenható !

valóban nagyon jó ez a kiállítás, magam is láttam. A fiam elvitt minket, mert mikor mi voltunk kint akció volt, ha a 24 órán belül elmentél a London Eye-t és a Madam Tussauds-t megnézni féláron lehetett. nem volt unalmas két nap az biztos. Nagyon jó trükkök is voltak, mert volt egy képzőművész sulis csapat ott előttünk és pár fiú beállt mozdulatlanba, s csak ha megérintetted , vagy nagyon közelről nézted jöttél rá, hogy nem bábu, hanem ember. Üdv Éva.
2012. március 29. 10:31
Kedves Mindenható!

Köszönjük a tárlatvezetést! Ezt mindenkinek látnia kell egyszer, aki Londonba megy.

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: