újabb események régebbi események további események
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Tenerife 3

2011. október 14. - Látogatók száma: 50

A kalandpark... és vége.

Mikor felértünk, Eri egyre hangosabban csapkodta az ajtót az öklével, mert a kártya valamiért nem működött. Elromlott. Csak mi lehetünk ilyen szerencsések. :) Mondom neki, add ide, majd megpróbálom én. Nem ment. Tényleg rossz. Lépcső le, Era már az ajtóból üvölt, mindenki ugrott, a magyar összekötő szaladt a gondnokért és én vigyorogva zuhantam le a fotelba. Erika intézkedett. Kb. öt percen belül megérkezett a szaki, fél óráig vendégeskedett a szintünkön és megjavította. Hatásos volt Era, én azért kezet fogtam vele és mosolyogtam rá. Talán hamar kiheveri mindenki a távozásunkat.
Eztán vacsi és ismét alvás a gyereknek. A zsuga ma elmaradt, mert a teraszon hagytuk a kártyát és az felpöndörödött a naptól. Mind a száz valahány lap olyan volt mint a csipsz. Hiába vasalgattam, még a mikróba is próbáltam melengetni, hogy kiegyenesedjen, semmi értelme. Így nem lehet kártyázni vele. A szemétbe végezte mind, egy joker kivételével, azt elraktam emlékbe. Könyvjelzőnek használom. ( Ja a gyerek cucca másnap lenn várt a recepción. Rendesek voltak a fiúk.)
Könnyű kis nyaralás köszöntött ránk, többnyire a lóherénél töltöttük a napjainkat, Ricskót egyáltalán nem zavarta a nyelvi különbség, összebarátkozott ott néhány gyerekkel és együtt lubickoltak. Ez valahogy a gyerekeknél olyan egyértelmű. Megoldják, nem aggódnak a közös nyelv hiánya miatt, a hangok és a testbeszéd elég náluk. Az nemzetközi. Engem sem zavart, csak az, hogy az úszómester, aki egyébként egy igazi macsó külsejű fiatalember volt, állandóan rászólt a kölykökre. Pancsoltak, hát istenem. Semmi rosszat nem csináltak, csak neki nem tetszett, hogy a spanyol kiskölyök a partól ugrál be. Igaz, mi van, ha elesik és összetöri magát? Ricskó meg is tanulta tőle Hola! Az úszómester meg azt hogy Szia. Attól kezdve mindig így köszöntek egymásnak. Na ugye, hogy van értelme utazni? Csak úgy ragad az emberre az idegen nyelv.
Természetesen még néhányszor lementünk a partara is, meg vásárolni, mert Era nem nyugodott, aztán az utolsó napok egyikén még befizettünk egy élményparkos túrára. Mielőtt ezt megtehettük volna, végighallgattuk az összekötőnk ömlengését a szállóról, hogy kik építették, meg miért és azt hitte megfog egy kérdéssel, amikor megmutatta a szálló makettjét. Skót befektetők egyetlen skót szimbólumot építettek be az egészbe, nagy mellénnyel közölte, ha megmondjuk mi az, egy üveg pezsgőt kapunk. Mondtam neki édeset akarok. Rám pislogott és közölte, hogy a szigeten csak száraz pezsgővel tud szolgálni, de előbb azért mondjam meg a választ. Nem értem mi olyan nagy cucc abban, hogy egy 3 levelű lóherét felismerjek. Aki annyit olvas Kinley McGregort mint én, annak nem újdonság egy történelmi jelkép. Miközben máris hozatta a pezsgőt elmondta, hogy 100 -ból jó ha egy ember tudja. Én meg rávágtam, hogy nem gond, a pezsgő a következőé lehet. Nem iszom szárazat. (Persze nagyon jól esett a dicséret, naná hogy fülig ért a szám, aztán kifordultam a teremből. Era még maradt. Beszélgettek tovább.)
Picit később aztán kisétáltunk a buszhoz, miközben megtudtuk, hogy 5 éves korig ingyenes a belépés a kalandparkba. Így hát Ricskóval begyakoroltattam hogy 5 éves, nem is hazudtunk akkorát, csak néhány napja töltötte be a hatot. (Júliusban) A felszállásnál túl estünk a népszámlálón, aki meg is interjúvolta a gyereket, a fiam meg rám nézett (soha nem kértem még, hogy hazudjon el is magyaráztam neki, hogy ezt csak itt, most és soha többé ) én intettem, mutassa hány éves és ő feltartotta öt ujját. Már mentünk is tovább. Húh. (Így már egyszer megjártuk, még az exemmel. Az unokaöcsémet akartuk elvinni állatkertbe itthon. Három éves már elmúlt, nem vettünk jegyet neki, de ott nem voltunk ilyen rafkósak, persze hogy a néni a kapuba mosolyogva odafordult a gyerekhez: Hány éves vagy? Még ki sem mondta a választ, már visszafordultam jegyet venni :)
A kalandpark állatkerttel kezdődött, aztán ékszervásárlással végződött. Erika órákig nézelődött :( mi meg a fiammal az édességbolt előtt ácsorogtunk, mert fél óránként kijött valaki kínálgatni a népet a termékeivel. Mi jól laktunk. Aztán már negyedszer nem volt pofám venni belőle :)
Ez a kalandpark két részből állt. Az egyik állatpark, ahol élő show részesei lehettünk. Delfinek, fókák és kardszárnyú (Orca show) előadásokkal, minden fél órában. Mindent megnéztünk.
A másik rész vízicsoda, hullámmedence, csúszdapark, miegymás. Na oda nem jutottunk ki, mert annyira kevés volt az egy nap, hogy nem is akartam fájdítani a gyerek szívét délután, mert már lassan visszaindultunk. A gyermek játszóvárat azért felfedezte néhány óra erejéig. Én meg ott csücsültem a padon. Erika vásárolt. Szokásához híven. Unalmamban fényképeztem, azt szeretek. Be is telt 2 giga.
Ricskó fáradtan nyúlt el a buszban, aztán megvacsiztunk, de előtte még vettünk kártyát. Végre újra zsugapartiba torkollott az éjszaka és mi másnap nehéz szívvel távoztunk. A repülés most nem készített ki. Már nem is emlékszem rá milyen volt, csak arra, hogy szívesen visszamennék és a fiam is. Még ma is mindig emlegeti, hogy mikor megyünk Tenerifére. Egyszer. Talán.

A cikket írta: Ailet

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. október 21. 10:38

megtekintés Válasz erre: heleenke - 2011. október 21. 03:46

Szia Ailet!

Jó volt olvasni az utazásotokról! Sok helyre nem sikerül eljutni, így a leírásod alapján úgy éreztem, mintha én is veletek lettem volna.

Köszönet érte!

heleenke

Szia Heleenek!

A cél ez volt, hogy élvezhető legyen másoknak is. :)

Köszönöm, hogy olvastál.

Puszi: Ailet
2011. október 21. 03:46
Szia Ailet!

Jó volt olvasni az utazásotokról! Sok helyre nem sikerül eljutni, így a leírásod alapján úgy éreztem, mintha én is veletek lettem volna.

Köszönet érte!

heleenke
2011. október 14. 12:55

megtekintés Válasz erre: Pinokkió - 2011. október 14. 12:52

Tetszenek a sztorijaid. Jó olvasgatni:-)))
Üdv,
Pinokkió

Nincs több. :) ha lesz, közhírré teszem biztosan.

Köszönöm, hogy olvastad.

Ailet
2011. október 14. 12:52
Tetszenek a sztorijaid. Jó olvasgatni:-)))
Üdv,
Pinokkió
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: