újabb események régebbi események további események
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

Fehér cipő

Látogatók száma: 59

Ne majmoljuk már mindenben az amcsikat...

Fehér cipő
Van egy kedves szomszédasszonyom, aki mindig megtalálja, mivel lehet másokat bosszantani. Minap megjegyezte, most már nem szabad fölvenni a fehér cipőt.
Hirtelen föl se fogtam, mit nem szabad, aztán beugrott, hogy ja tényleg az Egybesült Államokban van egy ilyen szokás. De miért kell átvennünk az amcsik összes babonáját. A Valentint már megettük, most jön a Hálaadás, a Töklámpás, a gesztenyével töltött pulyka, a csokoládés kacsa, de miért? Nincsenek nekünk saját ünnepeink, szokásaink, babonáink? Miért kellene átmennünk amcsiba? Ha már a forintjainkat nem tudjuk egy az egyben átváltani – bár a dollár se olyan egészséges manapság, mint amikor Uncle Sam csapta először a fejébe a cilinderét.
Emlékszem olyan télre, amikor fehér körömcipőt viseltünk, a legnagyobb lucsokban – aztán fehér csizmában tipegtünk a fekete havon – a fehér szandált azóta se tiltja a törvény. Fel is fogom venni, ameddig kedvem van hozzá, és szépen süt a nap. Ne majmoljuk már mindenben az amcsikat és a szomszédasszonyt.

A cikket írta: Müszélia

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Zsizsik, már említettem ezt a filmet. nagy jelenet volt. csak azért is, elő a fehér cipőkkel.
Kedves Müszélia!

A fehér cipővel csak óvatosan....láttad a Titkos gyilkos mama (Serial Mom) c. filmet? :D
Na ott a "mintamami" egy rossz időben, rossz helyen viselt fehér topán miatt nyír ki egy nőt :)
Persze ez önmagában nem humoros, de a film annál inkább. Az amcsi "idillt" groteszk módon gúnyoló őrület :)

Viccet félretéve, hajrá, fehér cipőre fel, a helyedben még piros tulipánt is festenék/rajzolnék rá, csak hogy pukkadjon a sárga irigységtől :D

Puszi, Zsizsik

ui.: nem fix az infó, de a filmből úgy emlékszem, hogy a munka ünnepéhez van köze talán. Utána nem lehet felvenni, vagy előtte?!?!

megtekintés Válasz erre:

Akkor veszek fel fehér cipőt, amikor épp az illik az öltözékemhez, meg a többi kiegészítőmhöz. (szemüveg, sál, táska stb.)

Évszaktól, és az amerikai kontinenstől függetlenül! :-))

Pusz mindenkinek
Juli :))

Így van! Jól beszélsz :-))))))))))))))))))
 
Akkor veszek fel fehér cipőt, amikor épp az illik az öltözékemhez, meg a többi kiegészítőmhöz. (szemüveg, sál, táska stb.)

Évszaktól, és az amerikai kontinenstől függetlenül! :-))

Pusz mindenkinek
Juli :))
Bianka, "aztat" én nem tudom, hogy szept 1 után miért nem szabad fehér cipőt fölvenni, de ez van. ha láttad valaha a titkos gyilkos mama (serial killer mum) c filmet, ott a kedves főszereplő azért gyilkol, mert észreveszi, hogy egy nő megszegte ezt az íratlan szabályt.
Milyen szokás van az Államokban? Miért nem "szabad" ott fehéret?
Helyes! Nekem amúgy a fehér a színem! :-)
Azért majmoljuk őket, mert az a trendi. Kokárdával a mellen, Himnuszt harsogni már nem trendi. Rákóczit csak az ötszázasról ismerjük, mert ez jutott.

Ha Te mégis kiállnál a Hősök terére egy csipetnyi hazaszeretettel, ne adj Isten még egy asztalterítőnyi zászló is van nálad, akkor már egy kibaszott Hungarista vagy. Elnézést.

Ha Hungarista vagy, akkor meg bizony egyből rasszista is. Csak mert bosszant az igazság. A lényeg, hogy már nem trendi magyarnak lenni.

Trianon? Már mint triatlon? Vagy mi a fene az? Büdös magyarok!

Na ezért ne vedd fel a fehér cipődet!

ui.: öt csillag már magáért a gondolatért!

Üdvözlettel, Blasius
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: