újabb események régebbi események további események
15:53
wmltuk regisztrált a weboldalra
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Trabantültetvény

2011. november 11. - Látogatók száma: 59

- No, fiam nem vagy már gyerek, épp ideje felhagynod ezzel az ostoba hobbival. Még nem is éltél, amikor ezek a csotrogányok jogszerűen rótták, nyűtték és mérgezték az utakat. Nem értem, mi vonz hozzájuk ilyen megmagyarázhatatlan módon. Az egész hátsó udvar, sőt még a kert is tele van velük. Alig tudok bejönni, kerülgetem őket, mint egy giliszta a földalatti jobbra-balra útjain a gyökereket.
- Nem értem, Öregem, mi a gond? Csak nem szeretnéd jobban, ha bélyeget gyűjtenék?
- Sokkal kisebb helyet foglalna, és nem mennél mindnyájunk idegeire.
- Ha nem tudnád, egy darab bélyeg többe kerül, mint az összes vagyonunk, ezekért még fizetnek is, ha
elhozom őket.
- Jó, jó fiam, de akkor miután felvetted a pénzt, miért nem viszed az első tragacsbezúzóba?
- Mert szeretem őket!
- Ezeket a randa izéket nem lehet szeretni! Ráment a fél életem, hogy megszabaduljak tőlük, a másik felébe te idehozod, azt hiszem már a háromezrediket! Egyáltalán, hogy fér el ennyi a telkemen, te varázsló?
- Öregem, szeretem a Trabantot. Olyan aranyos, legömbölyített formája van. Maga a tervezői szenzáció, ahogy kétütemű motorral, fűrészpor karosszériával, papundekliből készült székekkel, működőképes járművet hoztak létre. Bűbájosok, semmiért nem válok meg tőlük. Az igaz, hogy télen nagyon macerásak, mert a pedálok mellett befütyül a szél, de ezzel nyárra megoldották a légkondit. Arról nem beszélve, hogy a volán kezelése kész bicepszfejlesztő, a három pedál pedig olyan izomerőt követel, hogy konditeremre sincs szükség, és ha valaki kibírja azt a szűk teret, ami egy Trabin belül van, soha a büdös életben nem lesz klausztrofóbiás.
- Már százszor hallottam fiam, hogy így a Trabant meg úgy a Trabant, de mit akarsz velük csinálni, megmozdulni sem lehet tőlük.
- Hát Öregem, én vettem tíz hektár földet nyolcszáz forintért. Ha nem tudnád, a termőföld mindenki nyakán van, örül, ha megszabadul tőle. Azt éppen nem várhattam, hogy nekem fizessenek a névre vételért, de kvázi ajándékként megkaptam. Oda tervezek egy Trabantültetvényt.
- Megbolondultál fiam? A Trabant nem növény!
- Mondd, jártál már a Hortobágyon? Elmondod mi van ott?
- Mi lenne, csudadolgok! Miért fiam, szerinted, mi van a Hortobágyon?
- Szerintem az égvilágon semmi. Ezerszer is voltam ott, kiállok a placc közepére, és nézem a nagy nullát. Jönnek a külföldi turisták, kifizetik a rahedli pénzt, csak azért, hogy láthassák a semmit!
- Ne mocskoskodj, fiam! Még hogy egy nulla a Hortobágy, a gémeskútjaival, vagy a szürke marhákkal.
- Hát marha az van bőven, Öregem!
- Öregemed a...! Na, szóval az van, hogy ne marházz senkit! Azok az állatok egy ősi szarvasmarhafajta, és Magyarországon őshonosak!
- Én még soha nem mentem külföldre tehénnézőbe. Ne játssz velem, hogy a Hortobágy maga a csoda. Mondd fater, mi van ott?
- Hát a szürke marhák, a gémeskutak....
- Igen, tehenek és gémeskutak, és a barmok szorgalmasan legelik, reggeltől estig a semmit.
- De milyen kövérek!
- Hát a nap úgy szétpörköli azt a silány szikes talajban fogant fűfélét, hogy a színe egybeolvad a homokos, ahogy te szoktad nevezni lankával. Így azok ott a közepén eszik a, mit is?
- Na, az okoskodásodat eddig hallgattam. Válaszolnál végre, mit csinálsz ezzel a rengeteg Trabanttal? Már háromezer van itt a közelemben, iszonyodom tőlük!
- Mondtam már, ültetvényt! Ugye nem gondolod, ha a szürkéidet annyian megbámulják jó pénzért, akkor egy ilyen kies Trabant látványélményt kevesebben és kevesebb pénzért néznének meg. Év elején Trabant palántázás lesz! Mindegyiket beássuk tengelyig. Na nem mi, hanem azok a balfácánok, akik lepengetik a százezer forintot, az ültetés díjául. Tavasztól őszig, mindennap lehet az növények fejlődésében gyönyörködni. Közben, te is tudod jól, mennyire szeretem ezeket a kis aranyosakat, én ide-oda járkálok velük, amikor nem látják, és a keréknyomokat légzőgyökérszerűségnek nevezem majd. Nyár végén, ősz elején, majd sokkal többet kérek. Az egyszerű ültetés, ötvenezer forint lesz, mindössze a plántázás fele. Viszont eljön az ősz vége, amikor is jön a Trabantszüret. Mindenki kiáshat egy darab Trabantot. Megsúgom Öregem, hogy eszem ágában sincs úgy beásni őket, hogy használhatatlanok legyenek. Csak éppen hogy! Szeretem őket, mindegyiket meg akarom mozgatni, amilyen gyakran csak lehet, hadd pöfögjenek. Olyan fülbemászó hangjuk van, odavagyok értük. Leszüreteljük őket, egy külön erre a célra lekerített területen összegyűjtjük mindet. Néhány napig, egymásra zsúfolva ottmaradnak, majd télen szépen, takarosan visszarakom őket a helyükre, jó távol egymástól. Megjegyzem, a Trabantszüret nagyon drága lesz, még az árát nem tudom. Úgy gondolom, két év alatt olyan gazdagok leszünk, hogy a legkedvesebb szó, amit a világon valaha hallottál, a Trabant lesz. Akkor csinálok egy felnőtt- és egy gyerekpályát, ahol jól kipróbálhatja mindenki, a termés után leszedett, friss Trabantot. Ralizni is lehet tíz darabbal, többet nem vagyok hajlandó veszélyeztetni. Ha valaki ronccsá tesz egyet, azt előzetes szerződés alapján tíz Rolls-Roys-szal köteles kárpótolni. Kisebb rongálódásokat magam javítom, nem engednék senkit hozzájuk nyúlni. Kamuból, a legmenőbb mezőgazdasági autó szerviz végzi a helyreállítási munkálatokat. Na, és akkor veszek egy hatalmas területet - nagyobbat, mint az eredeti -, beszerzem a létező összes Trabantot és tejelnek nekünk. Nagyon szeretem őket, de ha már vannak és ilyen sokan, akkor hadd fialjanak. Azért vannak nem?
- Nem rossz, amit mondasz fiú, egy gond van az egésszel. A Trabant nem növény, hogy fogsz erre engedélyt szerezni?
- Ugyan már, egy kis kenőpénz kérdése az egész! A földek parlagon állnak, látod, ha utazol. Ha egy rendezett ültetvényre kérek engedélyt, elegendő zsírozás mellett, nem azon fog rágódni senki, hogy Trabantot, vagy cukorrépát termelek. Én speciel, konkrétan Trabantot akarok termelni. Be fogom nekik bizonyítani, hogy az ültetvény állandóan prosperál, így a kezdeti nehézségek után dúsgazdagként már az apró-cseprő, kenőpénzes dolgokkal sem kell foglalkoznunk.
- Meghoztad a kedvem. Hány nap múlva szabadulok meg ezektől a borzalmaktól... aranyos kis Trabantoktól fiacskám?
- A területet már megvettem Baranyában. Hallottál már az Euro Disneyland-ről?
- Persze!
- Első lépésben, Baranya Hortobágynak fogom nevezni a területet - mert valamilyen reklám a az ültetvény szóhoz még kell -, aztán garantálom, két év múlva fel sem fogod tudni becsülni a vagyonunkat. Rendes vagyok Öregem, közös lesz a dolog, adok neked, meg a mutternak is.
- Hát jól van fiam. Támogatom, ültesd a Trabantot! Mindössze annyit jegyzek meg, mint egyszerű ötletet, nevezhetnéd akár Trabantmadár Költőhelynek az egészet...
- Én ültetvényben gondolkodom, fater, de semmilyen hasonlóan előremutató ötlettől nem zárkózom el.

A cikket írta:

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. november 23. 19:26

megtekintés Válasz erre: - 2011. november 22. 18:39

Fizettél, hogy "megszűnjön" szegényke? Ültetvényesnek? :D
Üdv,
Péter

Szégyen, nem, igen:-(
Üdv,
Pinokkió
2011. november 22. 18:39

megtekintés Válasz erre: Pinokkió - 2011. november 16. 20:39

Szia Péter!
Ez is pihent... Az első járgányom nekem is Trabant volt. Mondjuk nem volt jogsim, egy métert nem vezettem, csak gyűjtöttem... A végén fizettem, hogy "megszűnjön" szegényke.
Üdv,
Pinokkió

Fizettél, hogy "megszűnjön" szegényke? Ültetvényesnek? :D
Üdv,
Péter
2011. november 16. 20:39
Szia Péter!
Ez is pihent... Az első járgányom nekem is Trabant volt. Mondjuk nem volt jogsim, egy métert nem vezettem, csak gyűjtöttem... A végén fizettem, hogy "megszűnjön" szegényke.
Üdv,
Pinokkió
 
2011. november 12. 22:38
Köszönöm az olvasást! :)
2011. november 12. 20:48
Amikor építkeztünk Trabant kombim volt. A téglán kívül mindent azzal vittem haza. Nagyon sok fuvardíjat megspóroltam. Belefér a gipszkarton egyben, az OSB lap, csempe, cement, minden....és amikor kész lett a ház, a tüzelőt hordtam vele. És ha nem indult a férjem Skodája, röhögve húztam be a Trabival, mert ŐŐŐ indult!!
2011. november 12. 13:17
A Trabi jó! A Trabi fantasztikus járgány! Könnyű kitolni a derékig érő sárból. :) Két mázsa hússal a csomagtartóban... :D Meg nem tud mi elromlani rajta. Egy csavarhúzó meg egy villáskulcs és minden oké! :)

Üdv: Ailet
2011. november 12. 07:50
Köszönjük Péter, ez jó volt!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: