újabb események régebbi események további események
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Együtt írt valóság 2010, Feleségek.hu antológia

A gyermekvállalás nehézségeinek okairól

Ha hiába próbálkozunk, az többnyire jelzés arra nézve, hogy valamilyen alapvető felismeréseket tegyünk önmagunkkal, a gyermekvállalással és az anyaszereppel kapcsolatban, ahhoz, hogy a nehézségeken túljussunk.


Semmi sem véletlen az életben; mindennek oka van, még akkor is, ha az az ok nem látszik, akár hosszú időn – hónapokon, éveken – keresztül sem. Fájdalmas elismerni, de igaz, hogy oka van annak is, ha hiába próbálkozol, mégsem akar összejönni a kis csemete. Viszont bármekkora karmikus oka is legyen ennek, arra semmiképp ne gondolj, hogy valamilyen előző életedben elkövetett bűnökért kapsz most ezzel büntetést. A karma nem jutalmaz vagy büntet, hanem tapasztalások, megélések és tanulási lehetőségek elé állít. A sorsszerű tapasztalatok nem azért érkeznek az életünkbe, hogy bűnhődjünk és passzívan tűrjük sorsunkat, hanem azért, hogy tanuljunk belőlük, mert valamit még eddig nem tudunk elég jól ahhoz, hogy egy adott szituáción gördülékenyen és problémamentesen túllehessünk. „Túl későn” pedig (általában) nincs, még a gyermekvállalás terén sem (kivéve a klimax után, bár csodák olykor még ilyenkor is történnek...). Csak egyéni életutak és tapasztalatok vannak. Aminek el kell jönnie, előbb-utóbb úgyis eljön! Ahhoz pedig, hogy minél hamarabb eljöhessen, tanulnunk kell önmagunkról.

Ha hiába próbálkozunk, az többnyire jelzés arra nézve, hogy valamilyen alapvető felismeréseket tegyünk önmagunkkal, a gyermekvállalással és az anyaszereppel kapcsolatban, ahhoz, hogy a nehézségeken túljussunk. Addig ugyanis nem jöhet össze valami, amit nagyon akarunk, amíg a bennünk lévő blokkoló tényezők azt megakadályozzák. S, a gyermekvállalás jellemző példája annak, hogy a bennünk lévő lelki tényezők, milyen közvetlenül tudnak fizikai gubancokat vagy akadályokat is okozni.

Kérdéseket kell ilyenkor feltenned magadnak, és megpróbálnod kíméletlenül őszintének lenned magaddal. A lelki blokkok skálája szinte kimeríthetetlen, ezért nagyon sok szempont szóba jöhet, de talán a legfontosabb kérdések az alábbiak: Miért félsz gyermeket vállalni? Miért félsz az anyaszereptől? Félsz-e a felelősségvállalástól? Attól, hogy alapvetően megváltozik az életed a gyermek megérkezése után? Félsz-e attól, hogy elveszíted önmagad, vagy olyan változásra kényszerülsz, ami ellen a lelked mélyén nagyon tiltakozol? Mit kéne feladnod a gyermek miatt? Félsz-e attól, hogy a párod nem tart többé vonzónak, érdekesnek, szabadnak? Édesanyád milyen hibákat követett el a gyereknevelésben, amik elkövetését mindenáron el akarod kerülni, de valójában félsz attól, hogy nem fogod tudni elkerülni ugyanazokat, vagy hasonló hibákat? Milyen negatív anyakép volt a környezetedben, amit nem akarsz másolni, de titokban félsz tőle, hogy beleeshetsz ugyanabba a csapdába? Vagy milyen pozitív anyakép volt rád hatással, amit annyira követendőnek és tökéletesnek vélsz, hogy úgy érzed, nem fogsz tudni neki megfelelni soha? Bízol Te önmagadban? Félsz-e esetleg attól, hogy a párod nem lesz jó apa? Félsz-e a testedben végbemenő változásoktól, amik a terhességgel járnak, vagy a szüléstől? Vajon kellemetlen élmény, esetleg trauma volt Neked a saját születésed? Tudsz erről beszélgetni anyukáddal, kérheted, hogy meséljen róla, hogy feloldd magadban az esetleges blokkokat ezzel kapcsolatban? Akarsz-e Te, vagy a párod, valamilyen konkrét nemet a gyereknek, aki esetleg pont az ellenkezőjeként akar megszületni, és emiatt valamennyire blokkolva van az érkezése? Vannak-e konkrét terveid, elképzeléseid arról, hogy mit vársz a gyerekedtől, milyen gyereket látnál szívesen, és milyet kevésbé; tervezgeted-e a jövőjét, vannak-e szilárd és megingathatatlan gyermeknevelési elveid, amikből nem akarsz engedni? Ezek esetleg ellentétben lehetnek a születendő lélek igényeivel és élettervével, amivel nagyban blokkolhatod az érkezését. Megfelelő környezetet tudsz-e teremteni a gyermeknek, mind fizikai, mind lelki-érzelmi

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: