újabb események régebbi események további események
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Együtt írt valóság 2010, Feleségek.hu antológia

Meditációs technikák

Hosszú, de hasznos. :) Tartalmaz pár energia-feltöltő, problémamegoldó, félálom-technikán alapuló, és előző életekre visszaemlékezést segítő meditációs módszert.


1. Energia-feltöltő meditáció

1. a. Nap-meditáció

Ha energiaszegény állapotban vagy, az életminőségeden is érdemes változtatni, mielőtt belekezdenél a meditációba. Alakíts ki egy kiegyensúlyozott életrendet, aludj eleget, fogyassz megfelelő mennyiségű folyadékot (lehetőleg tiszta vizet), táplálkozz kiegyensúlyozottan, szedjél multivitamint, figyelj oda a testmozgásra – egy pár perces reggeli és/vagy esti torna/ jóga/ tánc csodákra képes, és felfrissíti az energiarendszeredet –, és vegyél rendszeresen napfürdőt, töltekezz fel a napfény energiájával! Amikor van rá egy fél órád-órád, és kisüt a Nap, menj ki a szabadba, friss levegőre, vagy akár az erkélyre, ha más lehetőség nincs. Csukd be a szemed, ürítsd ki az elméd, engedj el minden gondolatot, és csak arra koncentrálj, amint az arcodon és kezeiden keresztül áramlik befelé a napfény a szervezetedbe, fölülről lefelé haladva átbizsergeti testedet. Érezd, hogy ez milyen jó, és milyen csodálatosan gyógyít; érezd, hogy a fény, ami szép lassan feltölt téged és energiarendszeredet életerővel, minden problémát és gubancot eloszlat. Fontos, hogy közben ne gondolj aggodalmaskodva a bajaidra, csakis arra, hogy a Nap energiája egyensúlyba hoz, és hatására tökéletesen fog működni minden egyes szerved és a tested energiarendszere. A Nap-meditáció a legtöbb emberen segít, és feltölti pozitív energiával. (Fény-érzékenyeknek, Nap-allergiásoknak ellenjavallt!)

1. b. Belső energia meditáció

Ebben a meditációban ülj le egy kényelmes helyre, biztosíts magadnak zavartalan fél órát-órát, hallgass valamilyen kellemes, megnyugtató zenét, és gyújts gyertyákat magad körül. Gondolj valamilyen szép helyre, fontos: olyan helyre, amihez nem kötődnek erős érzelmi töltetű emlékeid. Zárj ki minden más gondolatot, főleg az aggodalmakat. Képzeld el, hogy ott ülsz azon a megnyugtató helyen, és semmi más dolgod nincs, mint hogy pihenj, és élvezd a hely szépségét, varázsát. Érezd át, hogy van benned, ahogy minden emberben, egy energiaközpont, a hasad táján (a test fizikai energiáinak központja) és a mellkasod táján (az én-tudat és az érzelmi energiák központja), valamint a fejtetőn (szellemi-spirituális, „magas” energiák beérkezési helye), ezen kívül a talpakban is (a Földhöz való kötődés és az alapvető Föld-energiák központja). Külön-külön képzeld el, amint a megfelelő energiák a megfelelő helyeken beáramlanak a szervezetedbe, a talpaid és a fejed teteje között lévő tengelyen áramlanak, és mind a megfelelő helyre megy, kiteljesítve teljes testi-lelki, égi-földi egyensúlyodat. Időzz el ebben az érzésben, és lásd-érezd magad egészen teljesnek! Pihenj meg ebben az érzésben boldogan! Mondd magadnak: feltöltődtem a szükséges energiával, ami az életem kiegyensúlyozott, boldog, energikus megéléséhez kell. Ha úgy érzed, ez őszintén megy: mosolyogj is hozzá! És jegyezd meg ezt a mosolyt, később még sokat fog segíteni. Aztán gyere ki a meditációból. Amikor bármikor szomorúnak, levertnek, fáradtnak érzed magad, emlékezz vissza arra a mosolyra, a teljesség, kipihentség és energikusság boldog, nyugodt érzetére, amit a meditációban átéltél! Meglátod, sokat fog segíteni.

2. Problémamegoldó meditáció

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: