újabb események régebbi események további események
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Együtt írt valóság 2010, Feleségek.hu antológia

" Lányregény - a gombatermesztésről "

Van egy TV reklám, ahol elüldözik a pasikat egy csajos gombafélével. Most nem akarhatjuk, hogy a férfiak elmeneküljenek, így a hüvelygombát hagyom a hölgyekre, majd valaki megírja a sajátját.
Ez most más lesz...


Azt mondják, vannak macskák, melyek megérzik a halál közelségét... és ilyenkor fura dolgokra képesek.

A macska elszaladt.
Nem volt fekete, mielőtt megijednétek. De így se hozott szerencsét.
A lány utánadobta a vödröt..., (úúú, tegnap nem kellett volna berúgnom a haverokkal, most nézem gyerekek, a locsolókannáját dobta, nem a vödröt) és sírva fakadt.
(Elnézését, ha néha téved a narrátor, mármint én, de a tegnapi buli...)

Hosszú hetek óta óvta, ápolgatta azt a kis növényt.
A szívéhez nőtt.
Olyan szívbarát növényt nevelt belőle.
Megkedvelte. Délutánonként iskola után sokat beszélgetett vele.
Az utolsó beszélgetésük nagyon meghitt volt. Két barátnő szokott így beszélgetni egymással, két igaz barátnő nyílik meg így a másiknak.
- Szia kedves gombám. Nagyon nagy bajban vagyok. Ebben csak te tudsz segíteni nekem. Tudod, van nekem egy édesanyám - és nagy levegőt vett, közben könnycseppek csordultak ki a szeméből, és erősen tördelte a kezeit. Ha valakit a világon szeretek, akkor őt nagyon. De...
És a beszélgetésük majd egy órán át folyt. Csendben. A kislány guggolva beszélt barátnőjéhez. Egyoldalú beszélgetés volt. A gomba nagyon jó hallgatóközönségként figyelt, igaz barátnőket megszégyenítő empátiával hallgatta a lányt.

A tavaszi napsugár ..., (miket mondok, őszi napsugár) mutatta meg neki a kert végében a kis növényt. Előbb csodálkozva járta körbe, majd közelebb hajolt hozzá, és pár centiről nézegette. Keserű mosollyal nyugtázta, hogy a bokor alatt egy gomba nőtt ki a földből.
- Jé, te egy gomba vagy..., milyen gomba lehetsz? Hogy kerültél te ide? - merült fel benne a kérdés. És beszaladt a házba a számítógépéhez, hogy szörfözzön egyet a neten, körbenézzen gombafronton.

Mindig is ez volt a vágya.
Amikor azt kérdezték tőle a tizenkettedik szülinapján a rokonok, hogy...
- Mi leszel, ha nagy leszel kislány?
...akkor ő, nem fodrászt, vagy színésznőt mondott, hanem kertészmérnököt. Világéletében szerette a növényeket. Imádta a természetet. Az ő kis gyilkos galócáját is gondosan öntözgette, védte mindentől.
- Kellesz nekem - hajtogatta magában. Ugye nem fogsz majd haragudni rám?
Látta, hogy a másik kalapja alá bújva nem mer a szemébe nézni.
- Félsz kedves gomba? Én is félek! Anya nagyon beteg. Kellesz neki.

A macska megszagolta a gombát. Ránézett a kert közepén álló lány szomorú arcára, és vissza a gombára. Érdekes villámszerű fény csillant meg a macskaszemeiben, majd a mancsával egy mozdulattal kitörte a növényt, és szájába véve azt, végigszalad az udvaron.
A lány utána dobta a locsolókannáját, de már hiába.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: