újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Együtt írt valóság 2010, Feleségek.hu antológia

Sakk-matt!

A két lány pillanatok alatt felsorakoztatta a saját csapatát.
Sorsoltak.
Rituka egy fekete és egy fehér figurát vett magához.
- Te választasz - nyújtotta keresztbe tett kézzel tesója felé a markába rejtett bábukat.


- Ez! - mondta Eszti és rácsapott az egyik feléje nyújtott kézre.
A fehéreket nyerte.

A két gyermek leült egymással szembe a táblához. Most bizonyítani akartak szüleiknek, érződött rajtuk a feszültség. Olyan kevés lehetőségük szokott lenni erre, alig tud így együtt lenni a család... Ettől mindketten izgatottak is voltak. A két szülő is aggódva nézete őket.
- Jó ötlet ez?! - gondolták mind a ketten. Majd gyorsan elhessegették a negatív gondolataikat.
De az asztal körül így is tapintani lehetett a feszültséget.

Rituka elindította Eszti óráját*.
A sakkóra gyors ketyegésbe kezdett, majd egy kicsit lassítva egyenletesen ment tovább. Tik-tak-tik-tak, majd tík-taak-tík-taak...
Eszti a nyitó lépésen gondolkodott.
- Mit is mondott apa..., mit is mondott..., mit is? Mit kell ilyenkor csinálni? Melyikkel kezdjek, hogy Rituka ne tudjon jót lépni?
Majd mintegy fél perc után e2-ről e4-re** lépett a gyaloggal.
- Pár napja még paraszt volt, ma már gyalog lett. Sokat okosodtam..., csak minden jusson eszembe - gondolkodott aggodalmaskodva tovább. Valami megnyitás, amit tegnap tanultam... spol...spa... hm, mindegy, majd...
/Egyetlen megnyitást tanultak a lányok az édesapjuktól, a spanyol megnyitást***. Többre még nem volt ideje az apának, mert "mindig az a sok munka...", alig tudott a lányaival lenni... Volt is lelkiismeret furdalása e miatt. De most büszkén ült a sakktábla mellett és figyelte a csajokat./
Eszti a lépése után az erős koncentrálásba elfelejtett az óráját megállítani.

Rituka 3 évvel idősebb volt nála. Persze, hogy észrevette, hogy nem az ő ideje fogy. Tudta, hogy mindkettőjüknek 15-15 perce van a játékra, így egy kicsit húzta az időt. Majd mikor már picit szégyenleni kezdte magát a kicsinyes trükkjéért, lépett egyet ő is a gyaloggal, e7-e5.

Ekkor megint Eszti következett.
- Ezt már ismerem - gondolta és most gyorsan és határozottan tette át a huszárt (csikót) az f3-as mezőre. Majd - most - villámgyorsan "leütötte" a sakkóra felőle lévő gombját.

Rituka is sebesen válaszolt a lépésre. Huszár c6. És azonnal nyúlt az órája felé és megállította a sajátját, hogy a másik járjon.
- Nem értem minek ezen gondolkodni. Tegnap tanultuk. Ez a spanyol megnyitás, amit tudok, azt gyorsan meglépem, mielőtt elfogyna az időm - töprengett magában és egy kicsit kérdőn nézett húgára, majd szüleire, előbb anyjára, majd lesve apjára.

Eszti is hamar lépett. Most ő sem agyalt, csak az emlékeiből kibányászva "meghúzta" a következőt. Futó b5. És azonnal "leütötte" az óráját.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: