újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Együtt írt valóság 2010, Feleségek.hu antológia

Házasság

Mindenki azt hiszi, majd Ő lesz az, aki megtestesíti a másik nem álmai személyét. Mindannyian szeretnénk az ideálisak lenni. Nem mindenkinek, csak egy embernek kellene az ideálisat nyújtanunk. A párunkkal kellene ideálisnak lenni.


S, elvétjük a célt. Nem azt nézzük a házasságban, a párkapcsolatban a párunknak mi a legjobb, a legmegfelelőbb, hanem sok mindent a barátnőnkkel, vagy barátainkkal vitatunk meg. Pedig az ideális az lenne, ha párjainkkal beszélnénk meg a dolgot. Őszintén és egyenesen. Mindenkinek be kell tartania az együttélés szabályait. Kell tudni hol a határ, és meddig feszíthető egy húr. Nehéz dolog tudom, de teret kell adni mindenkinek a másik fél számára is, hogy legyen nélkülünk, legyen mással, más társaságában. Akár ezzel is éreztetve vele mennyivel jobb velünk az élet.

Kapcsolatainkban nagyon rátelepszünk egymásra és erős szorítást próbálunk tenni a másikra abban a hitben, ezzel megtartjuk. Tévedés , mert ekkor távolítjuk el magunk mellől. A barátok, akik rossz hatással vannak a társra nem ellenfelek, ha ügyesek vagyunk. A társunk, ha valóban az, akkor előbb utóbb önmaga mond le ezen emberek társaságáról, és bújik mellénk, ha jól cselekszünk. Nem tiltani kell, hanem olykor elviselni és segíteni a társunknak, vagy annak nehéz helyzetben lévő barátjának. A szexben van egy mondás, ami két ember között közös megegyezéssel történik azt szabad, amibe valaki nem egyezik bele, azt a másik sajnos máshol fogja keresni. Ezt tudomásul kell venni, vagy tenni ellene. Nem azt mondom, hogy minden extrém dolog mehet, de ha jól irányítasz az a jó, amit adsz és engedsz, és megteszel. A jó feleség akkor jó, ha összhangban van saját magával, és belsőleg is elfogadja magát. Nem kell bombázónak lenni, de kell tudni hódítónak és szenvedélyesnek lenni is. A humor elengedhetetlen kelléke az életünknek, és kell tudni vele élni. Rendet kell tudni tenni a szekrényben és a lelkünkben is. Amikor valahol belül nem vagyunk jóban önmagunkkal, az látszik a külsőnkön is. A jó feleség főz, mos, takarít, gyereket nevel, de művelt és szórakoztató is. Bárki, akit érdekel mi köti le a férfi figyelmét, nézze meg " A Velencei kurtizán " című filmet és sok mindenre rájön belőle. A nők mindig is azzal hódítottak, ha műveltek, olvasottak és jó szónokok voltak, figyeltek magukra, rendben tartották önmagukat kívül és belül is. Mindamellett alá tudták rendelni magukat a férfiak kívánalmainak is a maguk módján.

Ilyenkor jut eszembe nagyanyám, aki azt mondta a jó házasság azon múlik, melyik asszonynak mekkora a kötője. Akkor nem értettem ezt, ma már tudom mit jelent. A házasságban adódó nézeteltéréseket soha nem szabad a házasságon kívülre vinni, hanem betakarni, és bent kell megoldani. A kívülállók soha nem biztos, hogy jót és jól fognak beleszólni, még jóakarattal sem, hiszen mindenki a saját szemszögéből néz mindent.
S, ez valahol tökéletesen igaz. A jó feleség bent oldja meg a dolgait, s nem a barátnőivel beszéli ki. A barátnővel menjen moziba, azt vitassa meg, beszéljenek más pasikról, filmekről, könyvekről, receptekről, vagy apró technikai fogásokról, amivel esetleg időt nyerhetnek, de sohasem a hálószobáról, mert nem vele élnek ott. Mindenkinek és mindennek legyen meg a maga helye és ideje. A beszélgetésnek a nappali vagy kávéház, a szexnek a hitvesi ágy, de ne tegyük életünket egy kávé mellé, és ne ott vitassuk meg. Kívánok sok boldogságot mindenkinek, akinek használt, ha elolvasta!

Írta: Divi Éva

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: