újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra
nyomtatás

Impresszum

Szerzők

 • Proconer Informatika Kft., kiadó, szellemi jogtulajdonos
 • Hajdú Imre, ötlet és menedzselés, főszerkesztő
 • László Norbert, programozás
 • Szabóné Sándor Krisztina, menedzselés
 • Vadai Emese, ötlet
 • Hajdú Ervin Ottó, grafikai előkészítés

Kapcsolat

PROCONER Informatika Kft.
Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Nár u. 37.
Adószám: 22908229-2-06
Telefon: +36-20 967-00-72
Web: www.proconer.hu
E-mail: info@felesegek.hu

*telefon hívásokat csak munkaidőben, hét közben 8-16 óráig fogadunk!

Szerzői jogok

Azzal, hogy belépsz a www.feleségek.hu, vagy www.felesegek.hu (továbbiakban csak feleségek.hu) valamelyik weboldalára, azzal egyúttal elfogadod az alábbi feltételeket – még akkor is, ha nem regisztrált felhasználója, vagy előfizetője vagy oldalainknak!
Amennyiben a feleségek.hu oldalainkra új cikket, írást, hozzászólást, vagy képet helyezel el, rendelkezned kell azok szerzői jogaival*, azok hiányában mindennemű jogi felelősséget rád hárítunk és egyúttal e nyilatkozat elfogadásával visszavonhatatlanul –még regisztrációd visszavonása esetén is– a jogi felelősség természetesen a tied. Továbbá hozzájárulsz az előbbiek oldlainkon való nyilvánosságra hozatalához, valamint hozzájárulsz cikkeid, írásaid, vagy hozzászólásaid –a weboldalaink jogtulajdonosa általi– minden más formában való nyilvánosságra való hozásához, egyúttal lemondasz az *eddig felsoroltakhoz –szerzői jogaidhoz– kapcsolódó mindennemű anyagi követeléseidről! A szerzői jogaid korlátozottan, részeiben megmaradnak. Abban az esetben – ha a regisztrációd után adatlapodon teljes nevet, címet és telefonszámot adtál meg, akkor – ha a webes megjelenésen kívül más formában is megjelenítjük írásod, cikked, stb., akkor téged, mint (társ)szerzőt az ottani impresszumban fel fogunk tüntetni! **A szerzői jogaid abban az esetben teljes egészében megmaradnak, ha rendelkezel az egyes cikkeidnél az oldalra való feltöltés előtti megelőző jogalappal -írásodat bizonyíthatóan már máshol, más formában publikáltad, vagy a feltöltés előtt jelezted a kiadónak, hogy külön engedélyed nélkül nem enegdélyezel semilyen más megjelenést-.
A feleségek.hu weboldalainkon található tartalom – az oda való feltöltéssel, a **kivételektől eltekintve– a Proconer Informatika Kft. – mint kiadó – szellemi jogtulajdona, annak felhasználásával teljes joggal ő rendelkezik.
A Proconer Informatika Kft. fenntart minden jogot a feleségek.hu weboldal bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolására és terjesztésére!
A Proconer Informatika Kft. írásos hozzájárulása nélkül tilos a feleségek.hu weboldalakon megjelent cikkek, írások, grafikák, fotók, adatszerkezetek, struktúrák és eljárások, programok egészének, vagy részeinek feldolgozása, másolása, terjesztése, vagy értékesítése, kivéve, ha azt az író saját maga külön is meg kívánja jeleníteni, "ki kívánja adni", vagy **írása tekintetében rendelkezik megelőző jogalappal. Az ilyen egyéb megjelenítésekhez, kiadásokhoz a Proconer Informatika Kft. előzetes írásos engedélye szükséges. A Feleségek.hu, mint elsődleges online megjelenítő, ragaszkodik a más kiadványokban megjelenéskor a nevének -Feleségek.hu- feltüntetéséhez, mint forrás. A Proconer Informatika Kft. a szerző részére az írásos engedélyt -a kiadáshoz- minden esetben köteles megadni, kivéve, ha az konkurens online médiában jelenne meg, vagy ha a kiadás kifejezetten sérti az érdekeit. Érdeksérelem esetén, azt az író felé nyomós indokokkal írásban kell igazolni!
A weboldal egyes részeit – kizárólag saját felhasználás céljából – saját gépedre mentheted.
Ha akarod az egyes anyagokat kinyomtathatod, de ebben az esetben sem vagy jogosult további felhasználásra, nem vagy jogosult terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, az anyagok letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.
A feleségek.hu oldalai teljes egészében a mi (szerzők és jogtulajdonos) tulajdonunk. A hirdetéseink is a szerzői jogvédelem alatt állnak., azokból ne vágj ki részeket, semmilyen módon se hozz nyilvánosságra belőlük – még részeket se –, újraközvetítésük tilos! Írásos engedélyünk nélkül a feleségek.hu tartalmát se tükrözni, se másolni, se újraközvetíteni, semmilyen technikai trükkel, még változatlan formában se szabad!
Amennyiben oldalainkon magad, vagy mások szerzői jogaival kapcsolatos észrevéteid vannak, kérjük jelezd az elérhetőségünkben megjelőlt e-mail címen! Kétes szerzői jogokkal felhelyezett cikkek és képek megjelenését –a dolog tudomásunkra jutása után– azonnal felfüggesztjük a vita lezárásáig!

Felhasználási feltételek

A feleségek.hu oldalt azért indítottuk el, hogy tanulságos történeteken, cikkeken, írásokon keresztül adjunk tippeket azoknak a feleségeknek, társaknak, akik változtatni akarnak házaséletükben, kapcsolatukban. Példát próbálunk adni, ha a megszokás helyett valami újat szeretnének bevinni kapcsolatukba. Esetleg más példáján keresztül akarjuk megmutatni, hogy ami velünk feleségekkel történik, az másoknál is probléma, esetünk nem egyedi. Oldalunkon szakítottunk azzal a két iránnyal, ami jelenleg a megszokott ezekben a témákban. Nem egy „orvos, vagy pszichológus válaszolt” csináltunk, de nem is egy hagyományos fórumot akartunk létrehozni. A felhasználóink által írott történetek reméljük tanulságosak lesznek és használható példával járnak majd elől minden olvasónk számára! A történeteket persze az élet írja –azokat ha a felhasználó feltölti, nem minden esetben moderáljuk–, ha azok nem sikerednek a legtökéletesebbekre, akkor azt gondoljuk, hogy azzal sincs gond. Minden felhasználóknak adunk lehetőséget, hogy saját történetein, vagy esetleg kitalált történetein keresztül kiírhassa magából gondjait, problémáit és adott esetben még válaszokat is várhat ezek megoldására.
Természetesen, mint minden közösségi weboldalon, itt is van egy-két alapszabály, amit be kell tartanotok!

1.) Felhasználási útmutató:

1.1.) Az oldalaink használói
Oldalainkra, ha elmúltál 18 éves, egy nyitó oldalon keresztül juthatsz. Ez az oldal, ha engedélyezted a cookie-k használatát webböngésződben, akkor csak egyszer jelenik meg neked!
Belépéseddel az oldalra, még nem lettél az oldalaink teljes jogú használója. Azt a regisztrációddal érheted el.
A feleségek.hu oldalinkat - nevénél fogva is - főleg feleségeknek, de általában nőknek ajánljuk - maximálisan figyelembe véve az intimitást és az anonimitást -. Természetesen nem zárjuk ki férfi felhasználóinkat sem, sőt bizonyos részeket csak nekik készítettünk, azokhoz csak nekik van felhasználói joguk hozzáférni. Azonban, ahogy vannak az oldalakon csak férfiaknak szánt részek, úgy vannak olyan részei is az oldalnak, amiket -az oldal felhasználóinak kifejezett kérésére- csak nők nézhetnek meg -nyílván az intimitás megőrzése végett-. Minden férfi és női felhasználónktól kérjük megértésüket! Ahogy látjátok is, az oldal jellegénél fogva kényes és nagyon személyes kérdéseket is feszegethet! Ezért is amennyiben az oldalaink ezirányú felhasználási feltételei valakinek nem felelnek meg, kérjük ne akarjon a feleségek.hu felhasználói csapatába tartozni! Ez egy zárt baráti közösség, ahova nem akrunk és nem is tudunk mindenkit befogadni.

1.2.) Regisztráció
A regisztrációd egy felhasználónév megadásával és jelszó megadásával kezdődik. A jogi kérdések miatt, az elérhetőség szempontjából szükséges az e-mail címed megadása, továbbá kérjük a születésed idejét, valamint hogy nő, vagy férfi vagy-e?
Továbbá kérjük olvasd el, és erősítsd meg, hogy elfogadod oldalunk működési elveit, szabályzatát, majd a „Regisztráció” gombbal küldd el regisztrációdat.
Ha sikeresen regisztráltál, akkor a megadott e-mail címre kapsz tőlünk egy megerősítő e-mailt. Ebben kapsz egy aktiváló kódot, amivel a weboldalon keresztül meg tudod erősíteni a regisztrációdat. Ha a kapott e-mailen keresztül akarod megerősíteni a regisztrációdat, akkor a „Regisztráció megerősítése” linkre kattintva kihagyhatod az aktiváló kód beírását.
Regisztráció törlése
Amennyiben törölni szeretnéd a regisztrációdat, kattints ide! A törléskor kérjük, hogy ismételten add meg a jelszavad és nyomj a "Törlés" gombra. A regisztrációd törlésével a cikkeid nem törlődnek (ott a neved megmarad, mint szerző), de a naplód igen, és törlünk a pontversenyből is.

1.3.) Bejelentkezés
A kiválasztott felhasználóneveddel és jelszavaddal be tudsz lépni oldalainkra. Belépésed után már nem csak olvasni tudod oldalunkat, de írásokat, képeket is fel tudsz majd tölteni, valamint egyéb szolgáltatásainkat is használhatod.
Ha elfelejtetted jelszavad, akkor kérhetsz új jelszót, a regisztrált e-mail címedre!
Az oldalról eljuthatsz a "Felhasználó feltételekhez" és az "Adatvédelmi nyilatkozathoz", ha ismételten el akarod azokat olvasni.

1.4.) Adatlapom
Adatlapodon láthatod a megadott adataidat, avatar képedet. Innen is eljuthatsz cikkeidhez, naplódhoz. A szerkesztés gomb lenyomása után javíthatod adataidat, itt változtathatsz jelszavadon, vagy itt tölthetsz fel magadról egyéb információkat (kép, bemutatkozás).
Az adatlapodon jogodban áll megadni elérhetőségeidet (akár weboldaladat, e-mail címedet, céged nevét, telefonszámodat). Az itt szövegesen megadott elérhetőségeidet mi nem kezeljük, ha azok nyilvánosságra kerülnek, azok a felelősséget nem vállalunk!
Ha szeretnéd, hogy cikkeidnél a saját neved jelenjen meg –ne nick neved–, akkor kérjük, hogy a "meg szeretném adni a teljes nevem elérhetőségemet, hogy mint szerzőt feltüntessenek írásaimnál", töltsd ki (neved, pontos címed)!
Továbbá, lehetőséged van
Más adatlapjára jutva -ide általában a cikkei végén megjelölt nicknevénre kattintással juthatsz-, láthatod utolsó bejelentkezésének idejét, megadott adatait. Lehetőséged van hozzáadni kedvenc cikkíródhoz és megnézheted cikkeit, naplóját.

1.5.) Írásaim
Az írásaim menüpontban láthatod –felsorolás szerűen– legfrissebb 10 írásodat és legfrissebb hozzászólásaidat. Az összes cikkre kattintva blokkszerűen láthatod az összes írásodat.
Továbbá itt láthatod legfrissebb hozzászólásaidat.

1.6.) Naplóm
Ha oldalunkon naplót szeretnél vezetni, akkor azt itt teheted meg.
A napló oldalon egy naptárat is használhatsz. A naptárban az aktuális napot bekarikáztuk. Azokat a napokat, amikor történt naplóbejegyzés, a naptári napok jobb alsó sarkában, kis lila háromszöggel jelöltük meg.
Ha egy új bejegyzést akarsz írni, akkor azt két féle képpen teheted meg. Az egyik, hogy az új bejegyzés gombra kattintasz. Ez az adott napra kínál bejegyzési lehetőséget. A másik, ha régebbi napokra akarsz hozzáírni a naplódhoz, akkor a naptár adott napjára kattintva nyílik meg a bejegyzés oldala.
A naplódba egy-egy bejegyzéshez egy-egy képet is feltölthetsz. A képet a „Tallózás” gombbal választhatod ki a saját gépeden lévő képfájlokból.
A naplódat vezetheted titkosan és mások számára is olvashatóan is.
Ha publikussá teszed a naplót, akkor azt mindenki láthatja és hozzá is szólhat bejegyzéseidhez. A mentés gombbal rögzítheted bejegyzésed.
Ahogy mások a te naplódhoz, természetesen úgy te is hozzá tudsz szólni mások publikus naplójához.
Esetlegesen, neked nem tetsző hozzászólásokat törölheted a naplódból, vagy lehetőséged van a felhasználót véglegesen kizárni a hozzászólók közül. Ezekről a törlésekről a hozzászóló nem kap üzenetet.

1.7.) Kedvenceim
Ez alatt a menüpont alatt gyűjtheted össze kedvenc cikkeidet, cikkíróidat.
Amennyiben találtál oldalainkon egy-egy jó történetet, akkor a cikk oldalán a „Funkciók” címke alatt található „Kedvenc cikkekhez” gombbal adhatod hozzá a kedvenceidhez azt.
A cikk végén a „Kedvenc cikkíróhoz” gombbal pedig, mint cikkírót adhatod a kedvenceidhez.

1.8.) Üzeneteim
Ha új üzeneted van az utolsó bejelentkezésed óta, akkor az „Üzeneteim” menü sárgára vált. Ha belépsz a menübe, akkor bejelölheted milyen típusú értesítést szeretnél kapni a jövőben. Az „Értesítés új eseményeimről” bepipálása esetén, értesítést kapsz, ha írásaidhoz valaki hozzászólt, vagy válaszolt azokra. Az „E-mail üzenet küldése új rendszerüzenet esetén” bepipálása után a rendszerüzeneteket elküldjük a megadott e-mail címedre.
Továbbá a menüpont alatt láthatod az új üzeneteidet. Üzenetekre kattintva megnézheted azok tartalmát. Törlés, az üzenet mögötti jelölő négyzet bepipálásával -esetleg mind kijelölésével- és a törlés gombra nyomva történhet.
A "váltás az elküldött üzenetekre" gomb segítségével láthatod az elküldött leveleidet, visszaváltás a "váltás a beérkezett üzenetekre" gombbal történhet!

1.9.) Kérdezd a férfit
Ha nő vagy, akkor feltehetsz kérdéseket a férfiaknak. Kérdés feltevéshez kattints az „Új kérdés” gombra.
Ha új kérdést tett fel valaki, akkor a férfiak oldalain aktív sárga lesz a „Kérdezd a férfit” menü. Ez jelzi nekik, hogy új kérdést tett fel valamelyik női felhasználónk. Ők a válaszolok gombra kattintás után tudnak neked válaszolni. (Nem megválaszolt kérdések, "Válaszolok": bordó alapon sárgás betűk, megválaszolt kérdések, "Válaszok": halvány háttérben bordó betűk).
Kérdésedet felteheted publikusan és nem. Ha publikus, akkor mindenki látja a kérdéseket és a válaszokat is (a kérdésfeltevő nevét nem, de a válaszadó nevét igen). Amennyiben egy kérdést nem publikusan teszel fel, akkor arra csak te fogsz választ kapni. A többi felhasználónk még (a nők se) a kérdésedet se láthatja!
Saját kérdéseidre a neked nem tetsző válaszokat törölheted. Ezekről a törlésekről a válaszoló nem kap üzenetet.
A kérdéseket a jobb felső sarokban lévő „Kérdések rendezése”-vel, dátum, válaszok száma és legfrissebb válaszok szerint rendezheted.

1.10.) Szavazások
A feleségek.hu oldalakon felhasználóink által javasolt szavazásokra lehet szavaznotok. (Elérés: a szavazások menüből az "új szavazás javaslat" gombbal.) Ezeket a javaslatokat az adminisztrátorok bírálják el és engedélyezik, esetleg időkorlátot állítanak fel hozzájuk. A szavzások kérésénél lehetőséged van egy-egy szavazást mindenkinek és csak nőknek kiírni. A „Szavazások” menü alatt megnézheted az összes szavazást.
Szavazni a kérdés/válasz előtti „rádiógomb” bekattintásával, majd a „Szavazok” gomb megnyomásával tudsz.
Egy kiírt szavazásra csak egyszer tudsz szavazni.
A szavazások eredményét az „Eredmény” gombbal nézheted meg.
A szavazásokat a jobb felső sarokba lévő „Szavazások rendezése” szerint állíthatod idő, szavazatszám és friss szavazatok sorrendjébe.
Lezárult szavazásokat csak nézni lehet, szavazni rájuk már nem.

1.11.) Pontverseny
A feleségek.hu oldalain női tagjainknak havi pontversenyt írunk ki. 2011-től kezdődően a hónap végéig -az adott hónapban-, legalább három írást a fő oldalainkra (nem klubcikk) publikáló hölgy tagjaink írásainak átlagát figyeljük. A győztes a hónap végén a legmagasabb átlagpontszámú írónk lesz. A pontverseny nyertesei a „Pontverseny” oldalon megjelölt ajándékban részesülnek.
(A cikkek külön-külön pontszámítása az 1.19. pontnak megfelelően történik!)

1.12.) Tartalomjegyzék
A tartalomjegyzék egy felsorolás szerű lista, az oldalon található témakörökről és rovatokról. Az altémakörök mellett láthatod az egyes altémákban, rovatokban megírt történetek számát. A kiválasztott rovatra kattintva blokkszerűen megnyílnak a témában lévő cikkek betekintő képei.

1.13.) Cikkek rendezése, keresés
Az oldalunk történeteit általában (főoldal, adatlap, írásaim, naplóm, kedvenceim, értesítéseim, pontverseny és tartalomjegyzék) a jobb felső sarokban lévő „Cikkek rendezése”-vel, dátum, látogatottság és értékelés szerint rendezheted. Ha ezt a funkciót használod, akkor a főoldalról az összes cikket rendezheted, egy rovat oldalról a rovatban lévő cikkeket lehet rendezned a felkínáltak szerint.
A „keresés” lehetőségével akkor élj, ha valamilyen szóra szeretnél rákeresni történeteinkben. Kereséskor tudsz az összes cikkben, rovatokban keresni és tudsz csak a cikkek címei közt keresgélni.

1.14.) A rovatok cikkoldalai (blokkos nézet)
A "Témakörök" felirat altt vannak felsorolva az oldl fő témái. Ha a "Támakörök" feliratra kattintasz, akkor az összes cikk megjelenik "blokkos" nézetben. Ha egy témakör alatt egy rovatra kattintasz, akkor a cikkek blokkos előnézeti képei jelennek meg . Ez a blokkos nézet még különböző szűréseknél is előjöhet.
Az egyes cikkek blokkos nézetében felül jelöljük a megírás dátumát, és a tartalom minősítését (ha eltér az átlagos cikkektől, pl: pornográf, vagy promóciós), valamint, hogy van-e a cikkhez kép feltöltve (gémkapocs piktogram). Alul jelöljük a cikk értékelését (csillag piktogramok), hányan olvasták az adott cikket (szem piktogram), hányan pontozták (csillag piktogram) és hányan szóltak hozzá (gondolat piktogram).
A blokk jobb oldalán egy-egy le és fel nyilacska van, amivel a cikkekbe lehet beleolvasni. A beleolvasás végén „Folytatáshoz kattints a cikkre” szöveg jelenik meg, ami azt jelzi, hogy ha tovább akarod olvasni a cikket, akkor arra rá kell kattintanod!

1.15.) Cikkoldal
Itt olvashatod el a történeteket teljes hosszában.
A „Funkció” címke alatt a „Cikk módosítása”, „Hozzászólások”, „Kedvenc cikkekhez”, „Nyomtatás” és „Küldés e-mailben” gombok találhatók.
Ha nem szóltak hozzá, akkor tudod módosítani a saját cikkedet. Innen is meg tudod nézni a hozzászólásokat. Ha tetszett egy cikk, akkor hozzáadhatod a kedvenceidhez, vagy kinyomtathatod, esetleg elküldheted e-mailben egy ismerősödnek.
A „Képek” címke a feltöltött képeidet mutatja. Ha több képed is van (maximum 5), akkor a kép alatti kis számra kattintva válthat azok között. Egy képet kinagyítani, egy képre kattintással lehet.
A képek alatt a „Szavazás” címke jelenik meg. Itt tetszésed szerint szavazhatsz. Egy már általad „leszavazott” szavazásra már nem tudsz szavazni, csak az eredményt láthatod.
Ezen az oldalon láthatod a cikkajánlónkat. Az egyes cikkekre kattintva, rájuk is ugorhatsz.
A cikkoldalon értékelheted a cikket. A cikkek alatti csilagokon az egeret mozgatva sárgíthatod be az általad gondolt számú csillagot. Legjobb az 5 csillag, legrosszabb az 1.
A cikkek alatt tudsz hozzászólni azokhoz. Küldés gombbal aktiválhatod hozzászólásodat.

1.16.) Új cikk írása, cikkfeltöltése
Új cikket az altéma oldalakról, az adott témákhoz tölthetsz fel, a jobb felső sarokban lévő „Új cikk feltöltése” gombbal.
A „Cikk feltöltés”-nél alapból azt a rovatot kínáljuk fel, ahol épp tartózkodsz, de ezt megváltoztathatod, ha mégsem oda szeretnéd tenni a történetedet.
A cikkednek adj címet.
A bevezető legyen a történeted rövid előzetese (maximum 255 karakter).
A történetednek legalább 1000 karakternek kell lennie. Kérjük, hogy a legyen tanulságos más feleségeknek is.
A megírtakhoz maximum 5 képet tölthetsz fel. A képet a „Tallózás” gombbal választhatod ki a saját gépeden lévő képfájlokból.
Amennyiben valamilyen szűrést szeretnél alkalmazni, hogy ki olvashatja, értékelheti és ki szólhasson hozzá a cikkedhez, ezt kiválaszthatod.
Ha a cikkedet pornográfnak találod, kérjük jelöld be. Amennyiben egy cikk erősen promóciós tartalmú, akkor azt jelezd a moderátorok felé.
A cikkednél lehetőséged van bejelölni, hogy megjelenjen a nick neved, vagy ne!
A cikkedet a „publikálom” gombbal véglegesítheted.

1.17.) Cikk módosítása, törlése
Egy cikkedet a cikkoldalról tudod módosítani. Természetesen a módosítást csak a szerző teheti meg. Utólag szabadon 2 hétig javíthatsz a cikkeden, illeszthetsz be képeket, ezután a Tündér engedélyét kell kérned a módosításhoz. A feleségek.hu weboldalainkon található tartalom – az oda való feltöltéssel, a **kivételektől eltekintve– a Proconer Informatika Kft. – mint kiadó – szellemi jogtulajdona, annak törléséhez az ő engedélye szükséges.

1.18.) Piszkozataim
Egy cikket nem feltétlen kell befejezned azonnal. Mivel oldalainkon tiltva van a beillesztés, így lehetőséget biztosítunk, hogy piszkozatokat készíts. A piszkozataidat az új cikk írása alatt a "mentés piszkozatként" gombbal teheted át a piszkozataid közé. A piszkozatokat az "Írásaim" menü alatt találhatod meg. Egy már megkezdett írást a piszkozatokból az írásra kattintva, majd a "cikk folytatás" gomb segítségével tudsz tovább szerkeszteni!

1.19.) Pontozás, toplisták
A cikkoldalon a cikkek elolvasása után –ha még nem pontoztad– pontozhatod az egyes cikkeket. A cikk alján lévő besárgult csillagok jelentik a cikk eddigi értékét, és a mellette lévő szám a rá leadott szavazatok számát.
A cikkek alján lévő szürke csillagok fölé víve az egeret és azt mozgatva változathatod a csillagok színét narancssárgára. Ahány csillagot akarsz adni a történetnek (5 a legjobb), annyit színezz át és ott nyomd meg az egered bal gombját, ahol az értéket megfelelőnek találod.
A blokkos nézet oldalon a cikkek alján találhatod a cikked átlagértékelését, pontszámát. Ha az egeret egy ideig rajta hagyod a csillagokon, akkor megjelenik számmal kiírva is az eredményed. Ez az eredmény számít a havi pontversenybe és a "Cikk pontozási toplista" eredményeibe is.
A számítás figyelembe veszi a pontozó felhasználók által adott átlagpontot 1-5-ig, és plusz maximum 1 ponttal jutalmazza 1/3 - 1/3 - 1/3 részben a látogatottságot (max 200db = 0,33pont), hozzászólók számát (max 30db = 0,33pon), és pontózók számát (max 30db = 0,33pont).
Az oldalon 4 féle toplista működik:
Abszolút cikk olvasottsági toplista
Az egyes írók összes művének összesített olvasottsága.
Relatív cikk olvasottsági toplista
Az egyes írok olvasottsága, elosztva az írásaik számával.
Cikk pontozási toplista
Az írók összes cikkének átlagpontszáma.
Napló olvasottsági toplista
A naplóírók minden naplóbejegyzésének összesített nézőszáma.

1.20.) Hozzászólások
Hozzászólásokat a cikkoldalon (korlátozva a naplónál is) tehetsz az egyes írásokhoz. A hozzászólásokra lehet válaszolni és meg lehet nézni a lefolytatott bárbeszédet. A párbeszédeknél meg lehet nézni, hogy mire volt válasz a hozzászólás. A válasz erre mező végén a lefele néző kis háromszögre kattintva lenyílik az előző hozzászólás.
A nem odaillő hozzászólást jelentheted a moderátornak, a hozzászólás jobb felső sarkában lévő gomb segítségével. Ha rákattintasz a „Jelentem a moderátornak” gombra, akkor ott rövid leírást is küldhetsz a moderátor fele, hogy mi a probléma az adott hozzászólással.

1.21.) Jelentem a moderátornak
Egy nem az oldalunkra illő cikket jelenthetsz a moderátornak, a cikkoldalon lévő „Funkciók” címkében lévő „Jelentem a moderátornak” gombbal. A gombra kattintás után egy rövid leírást kell küldened a moderátornak, hogy mi a probléma az adott cikkel. Ugyanígy a hozzászólásoknál is küldhetsz jelzést egy-egy rossz hozzászólásról a moderátorunknak.

1.22.) Javaslataim
A bal alsó sarokban lévő „Javaslataim”-ra kattintva teheted meg az oldallal kapcsolatos javaslataidat.
Felvetheted, hogy legyen új témakör.
Kérheted, hogy rakjunk be új rovatot valamelyik témakör alá.
Indításra tehetsz javaslatot egy-egy szavazásra az adminoknak. Itt kiválaszthatod, hogy azt hol szeretnéd megjeleníteni és milyen kérdésekre várod a válaszokat?
Továbbá, ha akármi más ötleted van az oldallal kapcsolatban, akkor az „egyéb” helyen írhatod meg nekünk és a „Küldés” gombbal tudod az adminjainknak elküldeni azt.

1.23.) Impresszum
Itt találhatod meg az oldal szerzőit, találhatod meg cégünk címét, elérhetőségeit. Leírjuk a szerzők jogait, a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

1.24.) Médiaajánlat
A médiaajánlatunkban nézheted meg, hogy milyen hirdetési lehetőségeid vannak. Kiválaszthatod hol, melyik rovatban, és mennyi ideig szeretnél nálunk hirdetni. Itt kaphatsz ajánlatot és itt rendelheted meg tőlünk a hirdetési helyeidet.

1.25.) Promóciós cikk
Azok a cikkek, amelyek jelölten (blokkos nézet, jobb felső sarok, zöld jelölés) promóciós írást tartalmaznak. Ha írásodat promóciósnak minősíted, jelezd a moderátoroknak!

1.26.) Pornográf cikk
Azok a cikkek, amelyek jelölten (blokkos nézet, jobb felső sarok, piros jelölés) pornográf írást tartalmaznak. Ha írásodat pornográfnak minősíted, jelőld be a cikked végén lévő rádió gombbal!

1.27.) Kedvenc videóink
Ebbe rovatba rakjuk be kedvenc videóitokat, valamint innen küldhettek barátaitoknak poénos mosolyogtató e-maileket. Amennyiben valami érdekes mások számára is publikálható videóra találsz, küldd el a "javasolj videót" gombbal. Illesztd be a lenyíló ablakba a videó linkjét, vagy embed-jét és kattints a "küldés" gombra!

1.28.) Klubok
A "Klubok" menüpont alatt mindenki létrehozhat, alapíthat saját klubokat. A felhasználó saját klubjaiban klubcikkekekt tölthet fel, hozzászólhat mások cikkeihez, írhat az üzenőfalra. Az itt megjelent írások, csak a saját klubtagoknak lesznek láthatók!
Az alapító kezelheti saját klubtagjait, mint fő admin, admin jogot adhat klubon belül másoknak, meghívhat a klubba másokat, és elfogadhat jelentkezéseket, továbbá törölhet klubtagokat a klubból!

1.29.) Csevegő
A "Csevegő" menüpont alatt, megnyithatod a közös csevegőt. Ott online tudsz másokkal társalogni, csetelni.
A küldés sorban lehet az üzeneteidet beírni, és a "küldés" gombbal tudod az üzenetedet felrakni a közös üzenőfalra. Az üzenőfal mellett vannak azok, akik (nem rejtve) be vannak jelentkezve. A csevegőbe bejelentkezett felhasználókra kattintva, megjelenik egy sárga ablak, amiből el tudsz jutni az egyes felhasználók adatlapjára, meghívhatod őket csevegésre (ekkor ipos lesz a meghívott felhasználó "csevegő" menüje), vagy privát csevegést tudsz velük kezdeményezni. A pivát csevegés a közös csevegő ablak alatt nyílik meg. Ott egymás alatt vannak azok a felhsználók, akikkel privát csevegésben vagy. Váltani a nevükre való kattintással lehet, törölni a törlés gombbal, bezárás a bezárás gombbal törénik.

1.31.) Bal oldali fülek, görgető gombok, tabuláló gombok
A „kedvencekhez” füllel a kedvencekhez adhatod hozzá az oldalunkat.
Az „ajánlom az oldalt” füllel tudod barátaidnak javasolni oldalainkat.
Az "üzenem a Tündérnek" fül ad lehetőséget, hogy közvetlen üzenj Tündérnek!
A "Segítség" gombra kattintva az adott oldalhoz lévő leírásra ugorhatsz.
A „vissza” gomb az oldalaokról való visszaugrást segíti.
A blokkos nézetű cikkek jobb oldalán le és fel (cikkben előre/hátra) nyilacskákkal tudsz mozogni.
A főoldalon a „Lapozgató” jobb szélén pluszba találhatsz egyegy tabuláló gombot, amivel az események között laponként tudsz lapozni.

1.32.) E-könyv
Az e-könyvre vonatkozó teljes impresszumot megtekintheted a https://felesegek.hu/ebook/impresszum felületen.

1.33.) Felhasználói minősítési rendszer
A rendszer a felhasználóink által alacsonyan minősített (renitens) tagjaink hozzászólásait, naplóit és a nyílt cseten való megjelenését szűri. A cikkekre a felhasználó minősítési rendszer nem vonatkozik, azok attól függetlenül szabadon megjelennek!
- A saját tolerancia szint állítása (0-10-ig)
Ezt az adatlapon, a szerkesztésben a "tolerancia szintem"-nél állíthatjuk: https://felesegek.hu/adatlap-szerkesztes
0-ával kikapcsoljuk a tolerancia rendszert, mindent és mindenkit "lát" a felhasználó, de senkit nem értékelhet, saját értékelését se látja; őt értékelhetik!
1-essel mindent és mindenkit "lát", másokat értékelhet ("bigbrother" üzemmód)
2-4-ig alacsonyra állított a tűrési szint
5-ös az átlagos, egyben ajánlott szint!
az afeletti, 6-10-es szint az, amikor erős szűrésre van állítva a rendszer.
A tolerancia szint akármikor újra módosítható!

- Saját átlag toleranciaérték megtekintése
(5 csillag felett jó, az alatt nem megfelelőre értékeltek téged a felhasználók.)
https://felesegek.hu/felhasznalo-adatlap
- Más felhasználók értékelése
Nem kötelező minden felhasználót értékelni. Alaphelyzetben a rendszer mindenkinek (új regisztrációkor is) megelőlegez egy 7-es toleranciaértéket. Ha ettől el akarunk térni, akkor pontozzuk a felhasználót az adatlapján keresztül a "Saját értékelésem" csillagokkal! Az értékelés fokozatai: 1-es: inkorrekt; 2-es: renitens; 3-as: nem vállalható; 4-es: szint alatti; 5-ös:megfelelő; 6-os: rendes; 7-es: korrekt; 8-as: felelősségteljes; 9-es: nagyon jó; 10-es: kiváló; Az értékelésed tetszőlegesen akármikor újra módosítható!
- A "tűréshatár" alatti felhasználók megtekintése
Azoknak a felhasználóknak a listáját, akiket a többi felhasználó vagy éppen Ön leminősített, esetleg nem kívánja a megnyilvánulásait (naplóját, hozzászólásait és csetelését) látni, a "Kedvenceim" menü alatt, a "Toleranciaszintem alatti felhasználók" gomb megnyomásával nézhető meg: https://felesegek.hu/toleranciaszint-alatti-felhasznalok
-A bejelentkezés nélküli olvasóink az 5-ösre vagy az afelettire minősített felhasználóink naplóit, hozzászólásait láthatják (a csetet bejelentkezés nélkül nem jelenik meg).
-Alapbeállítás a toleranciaszintre: 5-ös!
-A saját értékelés felülírja a többiek átlagértékelését. Akit személyesen értékel, annak a "láthatósága/nem-láthatósága", az Ön saját értékelésétől függ (így tudjuk az olyanokat "láthatatlanná" tenni, akikek csetelését, naplóját, hozzászólásait nem akarjuk nézegetni; vagy fordítva, ha látni szeretnénk a közösség "ítéletével" szemben).
-A felhasználó minősítés teljesen anonim, tehát akit minősítünk, nem tudja visszakövetni, hogy hogyan pontoztuk.
-A beállításaid a felhasználónevedhez kötődnek.
-Privát csetelést tudunk folytatni azzal a felhasználóval is, aki egyébként leminősített bennünket.
-A "Naplóink" menünél nem megjelenő naplóbejegyzést, a felhasználó adatlapján keresztül -felhasználó naplója-, meg tudjuk nézni.

2.) A felhasználók magatartása:
A feleségek.hu szolgáltatásait igénybevevő, mindenki, aki saját regisztrált felhasználónévvel és jelszóval rendelkezik, vagy aki csak ideiglenes felhasználóként igénybe vesz valamely az oldalon működő szolgáltatást!
A továbbiakban a szolgáltatást igénybevevőket közösen, röviden felhasználóknak nevezzük, valamint megkülönböztetve regisztrált felhasználónak nevezzük a felhasználónévvel rendelkező felhasználókat és ideiglenes felhasználók megnevezést használunk a nem regisztrált oldalhasználók megkülönböztetésére, ha szükséges.
A felhasználók ráutaló magatartásukkal elfogadják a felhasználási feltételeinket és az adatvédelmi szabályzatunkat (nyilatkozatunkat).
A feleségek.hu oldalait csak 18 éves kort betöltött felhasználó veheti igénybe! Ezt a nyitó lapon való átlépéssel kell igazolni!
A regisztrált felhasználó felelős minden olyan aktivitásért, amely saját regisztrált neve alatt a rendszerben történik. Ő felelős a jelszava biztonságáért.
Az ideiglenes felhasználó felelős minden olyan aktivitásért, amelyet az IP címéről indít és ez a rendszerben generálódik.
A felhasználó nem használhatja a feleségek.hu oldalakat illegális tevékenységre.
A feleségek.hu oldalakon a felhasználók által közzétett adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban a feleségek.hu oldalak üzemeltetője semmifajta kontrollt nem végeznek, így azért felelősséget nem vállal, az elhelyezett információkból következő esetleges káreseményekért kizárólag a felhasználó felelős!
A felhasználó nem tölthet fel jogtalanul, nem tulajdonát képező tartalmakat, olyan anyagokat, amelyek közléséhez nincs joga.
A felhasználó minden olyan tartalomért -legyen az szöveg, kép, hang, film, egyéb adattartalom- felelősséggel tartozik, amit a feleségek.hu oldalakra feltölt.
A felhasználó nem tehet hozzáférhetővé olyan tartalmat, amely szerzői jogot, kereskedelmi titkot, szabadalmat, védjegyet vagy bármely tulajdonosi jogot sérthet.
A feleségek.hu-n keresztül a jogtulajdonos engedélye nélkül -vagy itt a szabályzatban külön kiemelt helyeken kívül- tilos feltölteni, publikálni, hozzáférhetővé tenni nem engedélyezett reklámtartalmakat, promóciós anyagokat, tilos a cikkekben nevesíteni cégeket, weboldalakat, linkeket, megadni elérhetőségeket! Kivétel, ha a megnevezett cégek a cikk kiegészítő elemeiként vannak jelen, az írás nem irányul azok reklámozására! Kétes esetben az író köteles a cikk moderálására felkérni az oldal moderátorait.
Tilos a feleségek.hu szolgáltatásait, szervereit támadni, feltörni, az adataiban kémkedni, onnan adatokat gyűjteni.
A felhasználó a feleségek.hu publikus szolgáltatásain, lehetőségein kívül nem módosíthatja semmilyen formában a feleségek.hu oldalain megjelenő tartalmakat.
A felhasználó semmilyen formában nem használhatja a feleségek.hu adatbázisát, csak a jogtulajdonos, a Proconer Informatika Kft. írásos hozzájárulásával.
A felhasználó nem küldhet kéretlen leveleket más feleségek.hu felhasználónak.
A felhasználó nem tölthet, illetve közvetíthet a feleségek.hu szolgáltatásain keresztül vírust, vagy más kártékony kódokat, nem publikálhat, illetve semmilyen formában ne tehet hozzáférhetővé olyan tartalmakat, amelyek számítógépes vírust, vagy bármilyen más kártékony számítógépes kódot tartalmaznak. Nem tölthetnek fel hardver, vagy telekommunikációs eszköz teljesítményét csökkentő szoftvereket.
A feleségek.hu oldalakról tilos spameket, levélszemetet, lánclevelet, piramis játékokat indítani.
A feleségek.hu oldalt tilos pénzmosásra alkalmas tevékenységre, vagy rendszeres pénzforgalmi közvetítő tevékenységre használni.
Tilos a Feleségek.hu oldalon keresztül indított kérelmezés, kivéve ha azt a feleségek.hu indította el.
Tilos más felhasználók akadályoztatása, korlátozása.
A felhasználó nem inzultálhat, nem sérthet meg más felhasználókat.
A felhasználó nem tölthet fel mások jogait sértő, uszító, gyűlöletkeltő, fajilag-, etnikailag-, illetve más módon kifogásolható anyagot.
A feleségek.hu-t használók mások betegségére, fogyatékosságára, mentális vagy testi hiányosságra utaló gúnyos, ironikus cikkeket nem publikálhatnak, azt az oldalról eltávolítjuk.
A felhasználó nem használhatja az feleségek.hu-t mások sértegetésére, fenyegetésére, rágalmazására.
A felhasználók nem használhatnak vulgáris, vagy obszcén kifejezéseket az oldalakon, kivéve ha az a tartalomba elengedhetetlenül illeszkedően fontos. Ebben az esetben a felhasználó köteles a cikkét "pornográf" cimkével jelölni!
A feleségek.hu oldalakon tilos olyan tartalmakat megjeleníteni, amik a kisebbségeket bármilyen formában sérthetik.
A felhasználó nem személyesítheti, félrevezethetően nem jelenítheti meg magát, mint az oldal képviselője, rendszergazdája, de nem írhat, "szólalhat" meg más nevében sem.
Kifejezetten tilos hivatalos személy sértegetése.
Kifejezetten tilos nem élő, vagy történelmi személyiségek sértegetése.
Tilos önkényuralmi jelképek, tartalmak megjelenítése.
A feleségek.hu oldalak felhasználóinak kötelességük megismerni az adatvédelmi nyilatkozatunkat és csak annak ismeretében, elfogadása esetén használni oldalainkat.
A felhasználó tudomásul veszi, hogy ha a rendszer felhasználási feltételeit, vagy egyéb jogszabályt megsért, akkor a feleségek.hu kiadhatja adatait, ip címét az illetékes hatóságoknak.
A feleségek.hu, vagy aloldalai képviseletére az oldal mindenkori jogtulajdonosa jogosult!
A felhasználó a feleségek.hu használata során nem sértheti meg a Magyar Köztársaság érvényben lévő jogszabályait.
A felhasználó a felhasználási feltételek be nem tartásából eredő károkért, mindennemű általa direkt, vagy indirekt az oldalakon keresztül indított, vagy gerjesztett jogvitáért teljes felelősséggel tartozik.
A felhasználó az itt nem szabályozott, de a Magyar Köztársaság törvényeibe ütköző megnyilvánulásáért, magatartásért, elkövetett egyéb törvénytelen cselekedetért teljes felelősséggel tartozik!

3.) Az feleségek.hu marketing-kommunikációs magatartása:
A feleségek.hu regisztrált felhasználóinak folyamatosan reklámtartalú marketing körleveleket küld! A marketing körlevelekről a felhasználó az anyagok alján található "Hírlevél leiratkozás"-sal mondhat le.

Adatvédelmi nyilatkozat

1.) Általános:
A feleségek.hu oldalakon nagyon fontosnak tartjuk, hogy a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat védjük, az oldalt használók önrendelkezési jogait ne sértsük meg. Fontosnak tartjuk, hogy a vonatkozó, hatályos jogszabályokat maximálisan betartsuk! A szabályzatunkban, felhasználási feltételekben tájékoztatjuk az oldalaink látogatóit, hogy adataikat milyen módon és formában őrizzük meg, használjuk fel. Kiemelten figyelünk arra, hogy a felhasználóink által írt cikkeinkben, hozzászólásokban, fórumainkban a megnevezettek, megnevezett cégek jogait, ne sértsük, ne sértsék. Lehetőségeinkhez mérten figyeljük, hogy hivatalos anyagok, tartalmak lehetőleg csak engedéllyel kerüljenek fel oldalainkra. Amennyiben azok mégis tudtunk nélkül felkerülnek, a jogtulajdonosok kérésére azt azonnal levesszük. Az oldalon a felhasználóink által írt, közölt negatív véleményekért –abból eredő károkért– felelősséget nem vállalunk, azért minden esetben a közlő –felhasználó– a felelős! Jogvita esetén, minden esetben elsődlegességgel a korrekt, a felek –felhasználó és sértett– közti megegyezést preferáljuk, segítjük!
Az oldal üzemeltető fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy technikai vagy egyéb okokból a szolgáltatását, vagy annak egy részét, esetleg felhasználókat korlátozza, vagy felfüggessze, esetleg személy szerint véglegesen kitiltsa!
A továbbiakban a szolgáltatást nyújtók, oldaltulajdonosok, valamint a felhasználók egyaránt elismerik a Hódmezővásárhelyi Városi Bíróság illetékességét! A felhasználási feltételeink megváltoztatásának jogát fenntartjuk, ezen oldalon folyamatosan frissen tartjuk, a változtatásokról a regisztrált felhasználókat értesítjük! Ha egy változtatás egy-egy felhasználót negatívan érint, akkor ő a feltételeket nem köteles elfogani, rá a szerződéskötéskor fennáló állapot marad érvényes! Nem elfogadás esetén, a felhasználónak a módosításokról szóló kör e-mailtől számított 1 héten belül kell jelezni kifogását. A nem jelzett kifogás esetén a felhasználóra, minden esetben az új szabályok érvényesek!

2.) Elvi gyakorlatunk:
Az általános elvek mellett mindent megteszünk azért, hogy ha egy magánszemély, vagy egy-egy cég sérelmezi adatainak kezelését, vagy akármilyen kifogásuk lenne, a megjelent tartalommal kapcsolatban, vagy esetleg személyes, vagy más jogaiban sértőnek érezi(k) az oldalunkon megjelent tartalmat, akkor törekszünk a sérelmezett dolgokat békés keretek között letárgyalni, rendezni! Panaszokat a panasz@felesegek.hu e-mail címen tehetik meg. Kérésre minden esetben részletes választ küldünk! Jelen elveink, szabályok kialakításánál figyelembe vettük a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvényt, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvényt, az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvényt, 226/2003. (XII. 13.) Korm. rendelet az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosító kijelzés és hívásátirányítás szabályairól, továbbá az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. Törvényt, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének a tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzatát, különös tekintettel a személyes adatok és információk kezeléséről és védelméről szóló 2. számú mellékletre. Figyelembe vettük az Online Privacy Alliance ajánlásait: https://privacyalliance.org

3.) Fogalmak:
3.1. személyes adat: meghatározott – azonosított, vagy azonosítható – természetes személlyel – a továbbiakban: érintett – kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható
3.2. különleges adat: a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre, vagy pártállásra, a vallásos, vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adatok
3.3. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet, vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása
3.4. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletek, technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől
3.5. adattovábbítás: az adatotok hozzáférhetővé tétele meghatározott harmadik személy részére
3.6. nyilvánosságra hozatal: az adatok hozzáférhetővé tétele bárki számára
3.7. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja. Kötelező adatkezelés esetén az adatkezelés célját és feltételeit, valamint az adatkezelőt, az adatkezelést elrendelő törvény, vagy önkormányzati rendelet határozza meg.
3.8. adatfeldolgozás: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi
3.9. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk nem legyen lehetséges
3.10. automatizált adatállomány: automatikus feldolgozásra kerülő adatok sora
3.11. gépi feldolgozás: az adatok tárolása, velük végzett logikai, vagy aritmetikai műveletek, az adatok megváltoztatása, törlése, visszakeresése és terjesztése, azok részben, vagy egészben automatizált eszközökkel való végrehajtása

4.) Kiknek kezelhetjük a személyes adatait?
4.1. személyes adat kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy (4.2.)
4.2. azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli. Törvény közérdekből – adatok körének kifejezett megjelölésével – elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát. Minden egyéb esetben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása, különleges adat esetében írásbeli hozzájárulása szükséges. Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg. Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni, az érintett közszereplése során általa közölt, vagy a nyilvánosságra hozatal céljából általa átadott adatok tekintetében.
4.3. Az adatkezeléssel és a látogatók személyes adatainak a védelmével kapcsolatos előírások kizárólag a természetes személyekre vonatkoznak.
4.4. A személyes adatok – törvényi előírás hiányában – kizárólag a látogató hozzájárulása esetén kezelhetőek.

5.) A személyes adatkezelés célja
5.1. Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet.
5.2. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie a céljának.
5.3. Adatkezelés során csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas.
5.4. Az adatkezelés csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig történhet.
5.5. A felhasználóknak joguk van arra, hogy tudomást szerezzen a személyes adataik automatizált állományáról, annak fő céljairól.

6.) A személyes adat tárolása
6.1. Az adatokat csak tisztességesen és törvényesen szabad megszerezni, feldolgozni.
6.2. Az adatokat csak meghatározott és törvényes célra szabad tárolni, és attól eltérő módon nem lehet felhasználni.
6.3. Az adatoknak tárolásuk céljával arányban kell állniuk, és meg kell felelniük e célnak.
6.4. Az adatok tárolási módját úgy kell megválasztani, hogy az adatalany azonosítása csak a tárolás céljához szükséges ideig legyen lehetséges.
6.5. Megfelelő biztonsági intézkedéseket kell tenni az automatizált adatállományokban tárolt személyes adatok védelme érdekében, a véletlen, vagy jogtalan megsemmisítés, vagy véletlen elvesztés, valamint a jogtalan hozzáférés, megváltoztatás, vagy terjesztés megakadályozására.

7.) A személyes adatok feldolgozása
7.1. Nem lehet gépi úton feldolgozni a faji eredetre, a politikai véleményre, a vallásos, vagy más meggyőződésre, valamint az egészségre, a szexuális életre vonatkozó személyes adatokat, kivéve, ha a magyar jog megfelelő biztosítékokat nyújt, vagy erre a felhasználó kifejezett engedélyt ad. Ez vonatkozik a büntető ítéletekkel kapcsolatos személyes adatokra is.

8.) Adattovábbítás, az adatkezelések összekapcsolása
8.1. Az adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.
8.2. A weboldal nem továbbít vírust, kémprogramot, vagy spamet, de az oldal működése végett cookie-kat helyez el a felhasználó számítógépén.
8.3. A weboldalról a regisztrált felhasználó saját kérésére értesítéseket kaphat.

9.) A felhasználók egyéb jogai
9.1. A felhasználóknak joguk van az adatállományt kezelő személyéről, vagy cégről és szokásos lakhelyéről, vagy székhelyéről tájékozódni.
9.2. Ésszerű időközönként és túlzott késedelem vagy költség nélkül értesüljön arról, hogy egy automatizált adatállományban személyes adatait tárolják-e, és ezekről az adatokról számára érthető formában tájékoztassák.
9.3. A felhasználónak lehetőséget kell biztosítani, hogy adatait helyesbíthesse, vagy törölhesse, vagy annak kérésére lehetőséget kapjon.
9.4. A felhasználó jogorvoslattal élhet, ha a jogszabályokban foglalt tájékoztatási, vagy indokolt esetben közlési, helyesbítési, illetve törlési kérelmét nem teljesítik.
9.5. Ha valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait vagy azok egy részét, az ilyen információkra a Szabályzat hatálya nem terjed ki.

10.) Adatbiztonság, az adatkezelők kötelessége
10.1. Az weboldal tulajdonos Proconer Informatika Kft., mint az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó, köteles gondoskodni az általa kezelt adatok biztonságáról.
10.2. Az Proconer Informatika Kft. köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek a hatályos törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
10.3. Az adatokat - kiemelten az államtitokká és a szolgálati titokká minősített személyes adatot - védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozás, vagy törlés, illetőleg sérülés vagy a megsemmisülés ellen.
10.4. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő, vagy a károsult szándékos, vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

11.) Egyéb szolgáltatások igénybevétele
11.1. Az oldalainkon kínált egyéb szolgáltatásaink az ott elhelyezett ismertetők, a felhasználási feltételek betartásával vehetők igénybe.
11.2. Amennyiben fizetős szolgáltatás igénybevételéhez kérünk személyes, céges adatokat, akkor egyéb személyes adatokat is elkérhetünk. Ezekre az adatokra a szerződésszerű teljesítés miatt van szükség.
11.3. A regisztrált felhasználóink számára - hozzájárulásuktól függően - bizonyos időközönként tájékoztató célú körleveleket küldünk.
11.4. Az oldalainkon kínált szolgáltatások igénybevétele, megrendelése után, a felhasználó bármikor dönthet úgy, hogy nem szeretnék tovább a szolgáltatást igényelni. A szolgáltatást a lemondas@felesegek.hu e-mail címre küldött levéllel lemondhatják.

12.) Az információk gyűjtése
12.1. Weboldalunk minden látogatójánál a szerverünk automatikusan felismeri a felhasználó e-mail elérését és IP címét - ahol lehetséges.
12.2. A feleségek.hu és a felesegek.hu oldalakon a felhasználók által önkéntesen részükre rendelkezésre bocsátott adatokon kívül a felhasználókról nem gyűjt adatokat, kivéve a 12. pontban felsorolt kivételeket.
12.3. A feleségek.hu és a felesegek.hu oldal használja a google analitics szolgáltatását, az ebből eredő adatgyűjtések kizárólag a feleségek.hu és felesegek.hu oldalak marketingelemzésére használja. Személyes adatokkal az így nyert információkat nem kapcsolunk össze.
12.4. A szolgáltatásunk használatakor keletkező naplóállományok elemzését szintén csak marketingelemző célokra használjuk. Az ebből eredő információkat az oldal fejlesztésében kamatoztatjuk!
12.5. A naplóállományokban, valamint a google analitics-ben a látogatók által küldött kérésekről rögzítődnek a kérést küldő számítógép dinamikus IP-címei, az kérés időpontja, az oldalon töltött idő, a kért oldal címe, használt felbontások stb.
Ezek személyes azonosítására nem alkalmasak, az ebből eredő adatgyűjtések kizárólag a feleségek.hu és a felesegek.hu oldalak marketingelemzésére használja. Személyes adatokkal az így nyert információkat nem kapcsolunk össze.
12.6. Nem minősülnek személyes adatnak azok az anonim információk , melyeket a személyes azonosíthatóság kizárásával van gyűjtve és a természetes személlyel nem hozhatók kapcsolatba.
12.7. Nem minősülnek személyes adatnak a demográfiai adatok, melyek úgy vannak gyűjtve, hogy nem kapcsolják hozzá azokat azonosítható személyek személyes adataihoz, s ezáltal nem állítható fel kapcsolat természetes személlyel.

13.) Egyéb adattárolási módok
13.1. A szolgáltató a regisztrált felhasználói cikkeit, hozzászólásait folyamatosan megjeleníti weboldalain, ha azok egyéb szabályaiba nem ütköznek.
13.2. A szolgáltató a nem regisztrált felhasználói hozzászólásokat nem engedélyez, nem jeleníti meg weboldalain.

14.) Személyes adatok bűncselekmény esetén
14.1. Amennyiben az arra feljogosított hatóságok a jogszabályokban előírt módon - bűncselekmény gyanújával, hivatalos adatlefoglalási határozatban - kérik fel személyes adatok átadására a szolgáltatót, a feleségek.hu és a felesegek.hu - törvényi kötelezettségének eleget téve - átadja a kért és rendelkezésre álló információkat.

15.) Adatkezelési elvektől való eltérés
15.1. Abban az esetben, ha szándékosan térünk el a fenti elvektől, akkor azt csak abban az esetben tesszük meg, ha azt a felhasználóval egyeztettük és arra ő írásosan engedélyt adott részünkre!
15.2. Minden olyan esetben, ha ezen szabályzattól nem szándékosan mégis eltérünk, kérjük felhasználóinkat, hogy nyugodtan figyelmeztessenek bennünket!

Adatkezelési tájékoztató

A Proconer Informatika Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató, Adatkezelő), mint adatkezelő kijelenti, hogy az általa üzemeltetett weboldal működésével kapcsolatos adatkezelése a jelenleg hatályos jogszabályban előírtaknak megfelel. A felhasználók adatainak kezelésekor az alábbi hatályos jogszabályok figyelembevételével és betartásával jár el.

 • Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;
 • Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;
 • Az 2001. évi CVIII., az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról rendelkező törvény;
 • Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény;
 • Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény;

Jelen Adatkezelési tájékoztató célja, hogy a Felesegek.hu weboldal használata során megadott, és a weboldal üzemeltetője ("Adatkezelő") számára hozzáférhetővé vált személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza. Jelen tájékoztató hatálya kizárólag az oldal használatához szükséges, az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott adatokra terjed ki, rendelkezései nem vonatkoznak arra az esetre, ha valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait, vagy azok egy részét az oldalon, vagy az oldal közvetítésével.

Az adatkezelő adatai

Székhely: 6800 Hódmezővásárhely, Nyár u. 37.
Telefonszám: +36 62 230-646
E-mail cím: info@felesegek.hu
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-65456/2013.

A kezelt személyes adatok köre

Az oldal használata során a Felhasználónak a következő személyes adatokat kell megadnia:

 • e-mail cím,
 • születési év,
 • nem (milyen nemű avatart választ).

Regisztráció esetén a Felhasználó a következő személyes adatokat adhatja meg:

 • név (szerzői jogokból kifolyólag - megadható),
 • e-mail cím (kötelező),
 • cím (irányítószám, település, utcanév, házszám - megadható),
 • telefonszám (megadható).

Az oldal használatához nem szükséges a regisztráció, azonban a regisztráció elvégzésével a Felhasználó plusz szolgáltatásokhoz jut hozzá; publikálhat, egyéb kényelmi funkciókat kap. A regisztráció során megadott adatokat, azok törlésének kéréséig tárolja a Szolgáltató.

Hírlevélre feliratkozásnál a Felhasználónak az alábbi személyes adatokat kell megadnia:

 • e-mail cím.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a Felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak, és melyeket az Adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer, a Felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az Adatkezelő fér hozzá.

A www.felesegek.hu internetes oldalon (a továbbiakban: Weboldal) tett látogatások során egy, vagy több cookie-t - azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt - küld a rendszer a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezek a cookie-k csak egyes al-oldalak látogatása esetén kerülnek elküldésre a látogató számítógépére, tehát ezekben csak az adott al-oldal meglátogatásának ténye és ideje tárolódik, semmilyen más információ nem.

Az így elküldött cookie-k felhasználása a következő: a külső szolgáltatók, közöttük a Google, ezen cookie-k segítségével tárolják, ha a Felhasználó korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak külső szolgáltatók - közöttük a Google - partnereinek internetes webhelyein. A felhasználók a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait. (Azt is jelezheti a felhasználók számára, hogy a Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatják.)

Alkalmazott cookie-k:

 • Analitika, követés cookie
 • Webhelyen keresztüli követés

A legtöbb böngésző menüsorában található "Segítség" funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben

 • hogyan lehet letiltani a cookie-kat,
 • hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy
 • hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy
 • hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

Az adatkezelés jogalapja, célja és módja

Az adatkezelésre a Weboldalon található internetes tartalmak felhasználóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek.

Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. éviCXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. A hozzájárulást a Felhasználó az egyes adatkezelések tekintetében a Weboldal használatával, a vásárlással, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.

Az adatkezelés célja a Weboldalon elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. A Szolgáltató a Felhasználó által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a megrendelés teljesítése és későbbi bizonyítása, továbbá annak a számviteli szabályok szerinti nyilvántartása érdekében tárolja.

A hírlevélre feliratkozáskor megadott adatokat a Szolgáltató kizárólag abból a célból kezeli, hogy a szolgáltatásáról, termékeiről tájékoztatást adjon.

Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme.

Az Adatkezelő a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használja illetve használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása - hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel - a Felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag.

Az Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel, egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség, kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

Az adatkezelés időtartama

A Felhasználó által megadott személyes adatok kezelése mindaddig fennmarad, amíg a Felhasználó kifejezetten írásban nem kéri azok kezelésének megszüntetését. A törlés időpontja, a Felhasználó törlési igényének beérkezésétől számított 10 munkanap. Jogellenes, megtévesztő személyes adat használata esetén, vagy a Felhasználó által elkövetett bűncselekmény, illetve rendszer elleni támadás esetén az Adatkezelő jogosult a Felhasználó regisztrációjának megszűnésével egyidejűleg adatait haladéktalanul törölni, ugyanakkor bűncselekmény gyanúja vagy polgári jogi felelősség gyanúja esetén jogosult a személyes adatokat a lefolytatandó eljárás időtartamára őrizni is.

A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő adatok a generálódásuktól számítva a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben. Az Adatkezelő biztosítja, hogy ezen, automatikusan rögzített adatok egyéb felhasználói személyes adatokkal - a törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók. Ha a Felhasználó személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását megszüntette, vagy a szolgáltatásról leiratkozott, úgy ezt követően a technikai adatokról az ő személye nem lesz beazonosítható.

A fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését.

Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás

Az adatokat elsődlegesen a Szolgáltató jogosult megismerni, azonban azokat nem teszi közzé, harmadik személyek részére nem adja át.

Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében a Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, könyvelő) vehet igénybe. A Szolgáltató az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

A fentieken túl a Felhasználóra vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve a Felhasználó hozzájárulása alapján kerülhet sor.

Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek

A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról az e pontban megadott elérhetőségek útján.

A Szolgáltató a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. A Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

Levelezési cím: 6800 Hódmezővásárhely, Nyár u. 37.
E-mail cím: info@felesegek.hu

A Felhasználó bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltatóhoz fordulhat a megadott elérhetőségeken keresztül.

A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését, vagy azok törlését kérni. A Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 10 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat a Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

A Felhasználó az Infotv., valamint a Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.) fordulhat, az Adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén.

2016. július 25.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: