újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Éljen Május 1 !

2011. május 1.

Vissza a naplóhoz

Micsoda szlogen! De micsoda nagy flékenezések időszaka volt ez jó húszon egynéhány évvel ezelőtt. A munka ünnepe.Nemzetközi szinten,az egyetlen,ahol...
-jól laktam.
Klampár szólt közbe,feltépve emlékezéseim fátylát.S ilyenkor mindig elszomorodtam.Mert már csak emlékezni van lehetőségem,s,amikor ebben megzavarnak úgy érzem magam,mint a kisgyerek,amikor elveszik a labdáját.És ez a Klampár barátom mesterien értett ahhoz,hogy elvegye tőlem a labdát.Már egyenesen hálás vagyok a sorsnak,hogy nem együtt nevelkedtünk.Mert,amíg engem neveltek,addig ő nevelkedett.És,mint olyan neveletlen is maradt.
-Mert azóta sem laktam jól soha-morogja tovább,mintha én lennék ezért a hibás.-Akkor-folytatja-volt miből,mert volt munkám! Pedig kerültem szegényt,de nem tudtam szabadulni.Állandóan rám nyomtak valamit az elvtársak.Aztán május elsején munkásünnepet ültünk.Világszinten. Szinte mindenhol a világban.
Zokogni kezdek.
Miközben a konyhában feleségem felleltározza az kamrában elfekvő utolsó tizenkét paszuly szemet addig én az Internácinalé dallamát dúdolva,felvonulok a tegnapi árverésen kiürül nappaliban.
Éljen a szabad Munkanélküli Május 1 !

A bejegyzést írta: Gyuri

Hozzászólások

időrendi sorrend

Hát igen! Valahogy így. Mindannyian emlékezünk a régi Május 1-ékre. Szép volt az, amíg szép volt!
Nekem a kötelező felvonulást juttatja az eszembe. Nem volt az olyan rossz. A szabályok néha hasznosak is tudtak lenni. A sok haszontalan ember megtanulta a munkát becsülni, szeretni.
Na ezt vették el, a legtöbbet!
Akkor most milyen ünnep a Május 1-e?

http://www.youtube.com/watch?v=6X_ZWNFJPnU

Puszi,
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: