újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Filmajánló romantikusoknak

2012. február 1.

Vissza a naplóhoz

Üdv! :)

Sokat filmezek és az utóbbi időben főleg romantikus filmeket néztem, és gondoltam, megosztom az élményt.

Évek óta egyik kedvencem az Édes November, amit a tévében is sokszor leadtak már, talán ismerős is a történet. Rögtön az elején megismerjük Nelson Moss pörgős munkamániáját, aztán belebotlik Sara Deever-be. Az ő élete is pörgős, de másként. Míg Nelson a munkájának szenteli az életét, a legjobb akar lenni, sikeres reklámmenedzser, addig Sara kiélvezi az élet minden egyes percét. Hónapról hónapra új kapcsolatba kezd, hogy a kiszemelt férfit "bentlakásos terápiával" rendbehozza. Így alakul, hogy Nelsonnal is összeszűri a levet, majd egymásba is szeretnek. A történet azonban nem ilyen egyszerű.

Egy másik nagyon szép film, amit láttam, a Szerelmünk Lapjai. Egy idősek otthonában járunk, ahol egy Alzheimer-kóros hölgyet ismerünk meg. Az otthon egyik lakója jár hozzá felolvasni nap mint nap, de a nő nem ismeri fel. Minden áldott reggel elejétől a végéig elmeséli neki a történetet, mert abban bízik, hogy egy nap felépül és minden eszébe jut. A történet nem más, mint a kettejük szerelme. Az 1940-es években látjuk, ahogy a fatelepen dolgozó falusi fiú kitartóan bókol egy nála előkelőbb lánynak, Allie-nek. A film a kettejük tiltott és lehetetlen kapcsolatát meséli el.

Hallgass a szívedre! Tanítja a következő filmünk. Főhősünk a zenei karrierről álmodó tehetséges Danny, aki pincérként gyűjtöget álmai keverőpultjára. Romantikus fiú, igazi művészlélek, egy zongorista. Az étteremben megismeri Arianát, a jómódú családból származó lányt. Első látásra megtetszik neki, majd mikor újra látják egymást, kiderül, hogy a lány süket. Danny nem adja fel, és lassan egymásba szeretnek. Ariana anyja nem nézi ezt jó szemmel és mindent elkövet, hogy elválassza őket.

Pár napja láttam az Éjjel a parton című filmet Richard Gere főszereplésével. Egy válófélben lévő nőről és egy orvosról szól, aki az első végzetes kimenetelű műtétje után a tengerpartra menekül a város zajától és a gondolatoktól. Adrienne vállalja el a tengerparti nyaraló vezetését, ahol később Paul is megszáll. Telnek a napok és egyre közelebb kerülnek egymáshoz, romantikus hétvégét töltenek kettesben.

A legfrissebb ilyen élményem pedig a Felhők fölött három méterrel című spanyol film. A történet hasonló: Hugonak, a lázongó, balhés, erőszakos utcai motorversenyzőnek megtetszik a gazdag lány, Babi. Pimasz bókjaival és tűrhetetlen viselkedésével próbálja meghódítani, ami lassan sikerül is neki. Egymásba szeretnek, a lány mindennél boldogabb, de a tisztességes és becsületes nevelésnek köszönhetően vívódik az érzései és az illem között. Kapcsolatukat az sem lendíti előre, hogy a lány anyja teljesen a fiú ellen van, hiszen bármennyire is igyekszik, Hugo nem tud változni: ugyanaz a vad, indulatos és veszélyes srác, aki volt. A filmet szinkronnal egyelőre nem találtam meg, de feliratosan is nagyon jó.

Ami még eszembe jut, ha jó filmekről van szó, akkor az mindenképp az a három film, ami sokakat megihlethet:
Zene és szöveg címmel készült egy romantikus vígjáték Hugh Grant és Drew Barrymore főszereplésével. Adott egy kiégett zenész, aki a régi pop együttesének hírnevéből és dalaiból próbál megélni és a hiperaktív, néha már pszichológiai esetnek tűnő lány, akibe beleszeret. Alexet felkéri egy rajongója, egy sikeres énekesnő, hogy írjon neki egy új dalt, amire összesen egy hetet ad neki. Alex azonban nem tud dalszöveget írni, az együttese feloszlása óta teljesen leblokkolt, ám megismeri Sophie-t, aki megoldhatja a gondjait. Napokat töltenek együtt, megírják a dalt, és közben egymásba szeretnek.

Egy ehhez kísértetiesen hasonló történet az Alex & Emma című. Alex szerencsejátékos regényíró, akinek összesen egy hónap áll rendelkezésére, hogy új történettel álljon elő, különben nem tudja kifizetni az adósságát és a kubai maffia kezére kerül. Ehhez felvesz maga mellé egy gyorsírónőt, Emmát, akivel szinte minden percét együtt tölti. Míg Alex diktál, láthatjuk megelevenedni a gondolatait, látjuk magát a történetet. Emma rendkívül kritikus. Kijavítja, módosítja, belekotyog. Természetesen ők is egymásba habarodnak, aztán kiderül, hogy a történetben leírtak valós eseményeken alapszanak és a karakterek is hús-vér emberek.

Végül, de nem utolsó sorban egy írói lélektani film, az Árnyak toszkán verőfényben. Jeremy-t, a fiatal könyvszerkesztőt elküldik Toszkánába, hogy rávegyen egy elvonult írót egy új könyv megírására. Weldon azonban nem hajlandó eleget tenni a kérésnek, minden alkalommal elutasítja a fiút. Jeremy azonban megismeri az író lányát, aki támogatja az ötletet, de esélytelennek gondolja. Apja lépten-nyomon bizonyítja, hogy így is van. Durva és barátságtalan eszközökkel próbálja elüldözni a fiút, de ő nem adja fel. Közben rátalál saját maga ihletére, ugyanis kezdő író. Az ő lelkesedése ihleti meg a nyugdíjas Weldont, aki felesége halála óta egy szót sem vetett papírra.

Ezek a filmek, ha szabad egy kis reklám, akkor az http://onlinefilmletoltes.eu/ honlapon megtalálhatók. Mindegyiknél van egy remek lejátszó, ami Putlocker névre hallgat és nagyobb, valamint gyorsabban be is tölt, mint a többi.


Bármelyik filmre is esik a döntés, tetszeni fog. Jó szórakozást! :)

A bejegyzést írta: Reenzy

Hozzászólások

időrendi sorrend

Kedves Reenzy!

Köszönjük az ajánlót, és egyben buzdítanálak, hogy tedd fel cikként ebbe a rovatba is, hogy ne vesszen el itt a naplók sokaságába:

http://www.felesegek.hu/cikkek/mindennapjaink/filmajanlo/

Pussz, Tündér
Helyesbítek. Az Édes November nincs fent az oldalon, de szinte bárhol megtalálható!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: