újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra
19:18
Virág új cikket töltött fel
22:32
AGaqhyUnO regisztrált a weboldalra

HETI HOLDHOROSZKÓP

2011. április 25.

Vissza a naplóhoz

A héten fogyó holdfázis lesz.
Az emberi elme lecsillapodásának időszaka. Fordítsunk nagyobb figyelmet önmagunkra, vizsgáljuk és tisztítsuk meg gondolatainkat. Próbáljuk kipihenni az előző időszakok fáradalmait. Bárminek a befejezéséhez kedvező időszak.
Aki egyébként is fogyókúrázik, most többet ehet, mert ezekben a napokban nem hízik annyira. Telihold után tudatos táplálkozással gyorsan és tartósan szabadulhatunk meg fölösleges kilóinktól, mert fogyó Holdkor kevesebbet eszünk és gyorsabban is fogyunk. Ezért teliholdkor vagy az azt követő öt napban kezdjünk hozzá egy hosszabb fogyókúrához! Mire a Hold újra növekedni kezd, már látható lesz az eredmény, és ezután már kitartani is könnyebb. Fogyó Hold idején a nehezen emészthető ételeket is jobban feldolgozza a szervezet.
A műtétek jobban sikerülnek, mint egyébként, szinte minden házimunkát könnyebb elvégezni.

2011. április 25-26-27., hétfő, kedd, szerda
Fogyó Hold a Vízöntőben
Új, szokatlan megoldások és tevékenységek keresésére jó a Vízöntő nap. Hajlamosabbak vagyunk lázadozni igazságunk érdekében, ezért jobb, ha időben felismerjük a helyzetet és visszafogjuk magunkat. Fontos, hogy racionálisan fontoljuk meg a dolgokat, ne idealizáljunk túl semmit.
Kedvező: hosszú lefolyású ügyekre, közlekedésre, üzletre, kövekkel, fémekkel való foglalatosságra.
Kedvezőtlen: karrierépítésre, flörtölésre, elkötelezettségekre.
Ezekben a napokban érdemes testünk méregtelenítésére koncentrálni. Javasolt böjt kúrát tartani, de a frissítő, fokozatosan hűtött fürdő is különösen jótékony hatású lehet. Pihenjünk, igyunk sok tápláló, vitamindús folyadékot, forrásvizet, gyógyteákat.
Legérzékenyebb szerveink most a lábszár, a vénák és a mirigyrendszer. Talpmasszázzsal sokat javíthatunk egészségi állapotunkon.
Fodrászhoz semmiképpen se menjünk, mert a fejbőr, a hajhagymák könnyebben meghűlnek, károsodhatnak.
Ezekben a napokban érdemes befőzni vagy akár savanyúságot eltenni. Kedvező a sütésre, kenyérsütésre. Étrendünkben most mindenképpen szerepeljen zsiradék és olaj, mert a mirigyrendszert karbantartja. Növényi részekből most leginkább a virágféléket fogyasszuk, azaz például karfiolt és brokkolit.
Tárjuk ki lakásunkban az ablakokat és szellőztessünk hosszabb ideig.
A vér oxigén tartalma befolyásolja közérzetünket, több oxigén, több optimizmus. A szobanövények ilyenkor különösen meghálálják, ha napoztatjuk őket, most a szokásosnál is több fényt képesek magukba szívni.
Ha pihenés helyett mégis kimozdulunk, a napszemüvegünket ne hagyjuk otthon!

2011. április 28-29., csütörtök, péntek
Fogyó Hold a Halakban
Fokozódik az érzékenység, romantika, az álmodozás. Vigyázni kell arra, hogy ne éljük bele magunkat álmainkba, vagy irreális dolgokba, mert ha "felébredünk", csalódások érnek. A hangulat ilyenkor jobban befolyásolja napunkat. Töltsük az időnket meditációval, vagy hallgassuk kedvenc zenénket.
Kedvező: ismerkedésre, békés üzletekre, hivatalos és peres ügyekre.
Kedvezőtlen: új dolgok elkezdéséhez, spekulációkra, sportra, tervezésre, alkoholfogyasztásra, ne fogyasszunk egyéb kábító hatású szereket sem, melyek megterhelik az idegrendszerünket.
Érzékeny lehet a lábfejünk, bokánk is. Jó minőségű szénhidrát fogyasztása javasolt, ami jó hatással van az idegrendszerre. Növényi részekből a leveleket fogyasszuk, pl. saláta és káposzta.
Javasolt most minden vízzel kapcsolatos dolog, az úszástól a nyugtató fürdőig, de a talpmasszázs is sokkal hatékonyabb ebben a holdfázisban.
Fodrászat, hajvágás ezekben a napokban sem ajánlott, sőt úszás, fürdés után lehetőleg azonnal szárítsuk meg a hajunkat.
A nagymosás napjai ezek, ilyenkor kevesebb mosószerrel jobb hatásfok érhető el. Növényeinket most időszerű öntözni, lehetőleg langyos, állott vízzel, esetleg tápoldattal dúsítva.
Esőkabát vagy esernyő mindig legyen nálunk!

2011. április 30- május 1., szombat vasárnap
Fogyó Hold a Kosban
Amikor a Hold a Kos jegyben jár, fokozódik a türelmetlenségünk, az érvényesülési vágyunk, hajlamosak vagyunk meggondolatlan, elhamarkodott lépésekre, lelkesedésünk rövid távú, könnyen kerülhetünk vitába másokkal.
Az ilyen napon gyakorolnunk kell a türelmet és a kitartást, mert a lelkesedésünk amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan el is szállhat.
Kedvező: fémekkel végzett munkára, szerszámkészítésre, vetésre.
Kedvezőtlen: házépítésre, viták elrendezésére, hivatalos, bírósági ügyekre, pénzzel kapcsolatos dolgokra.
Aktuális a toll ágyneműk szellőztetése, hiszen a napfény és a friss, száraz levegő megduzzasztja a tollpihéket, így javul az alvásunk minősége is. A jó alvás pedig különösen fontos most, hiszen a Kos jegyében az érzékszervek és a fej a legérzékenyebb, azaz különösen hajlamosak lehetünk a fejfájásra. Ezt úgy is elkerülhetjük, ha a bennünk dúló energiákat hasznos mederbe tereljük.
Kirándulásra például a legmegfelelőbb napok ezek.
Energiáinkat levezhetjük akár a konyhában való sürgés-forgással. Ezekben a napokban érdemes befőzni vagy akár savanyúságot eltenni. Kedvező a sütésre, kenyérsütésre, kalkuláljuk azonban be, hogy ebben a jegyben minden kicsit hamarabb megsül, jobban megpirul, megég. Ha vasárnapi ebédben gondolkodunk, legyünk tudatában, hogy most fehérjefélékre van szüksége a szervezetünknek, a növényi részek közül pedig a termésekre, például tök, paradicsom.
Este pedig, ha csak tehetjük, menjünk el táncolni, legyen az hastánc, keringő vagy latin, lényeg a mozgás, a zene és a ritmus.
De ha mégis otthon maradnánk, vegyünk egy szépítő fürdőt, hiszen megnyugtatja a lelket, önbizalmat ad és harmóniát teremt.


Bővebb információ és személyre szabott elemzés:
Kovács Judit
asztrológus, kineziológus
www.asztroharmonia.hupont.hu

A bejegyzést írta: Horoszkóp

Hozzászólások

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Horoszkóp

Ja, igen!
Nem Én találtam ki, hogy oldalt nyitok a Feleségek.hu-n és a holdfázisokkal tömöm a fejeteket, hanem Tündér keresett meg, hogy szerinte lenne igény ilyesmire. Mint ahogy minden másra is! :)
Olvasni pedig valóban nem kötelező!

Jaj ne már!!!!!!! Én kifejezetten igénylem! :-) Nem is rossz. Majdnem talál, de az sem baj, ha nem. Ha megfogadnánk, amit itt leírsz, akkor biztos nem lenne annyi megválaszolatlan kérdés bennünk. -)

Kicsit ugyan későn csöppentem bele, de még időben.

Puszi,
Éva
Ja, igen!
Nem Én találtam ki, hogy oldalt nyitok a Feleségek.hu-n és a holdfázisokkal tömöm a fejeteket, hanem Tündér keresett meg, hogy szerinte lenne igény ilyesmire. Mint ahogy minden másra is! :)
Olvasni pedig valóban nem kötelező!

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Szia Judit!
Én azért bízom bennetek;-)
Akit meg nem érdekel, miért olvas? Hadd legyen már az én dolgom mennyi mosóporral mosok...
Üdv, Pinokkió

Köszi és ígérem Én sem szólok bele, mennyi mosóporral mosol! :)
Üdv:
Judit

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Kedves Judit!

Sajnos későn olvastam a soraidat. Éppen ápr.27-én keveredtem elég nagy vitába, ha ezt előbb tudom? :-)

Túl vagyunk a szombat, vasárnapon. Örülök annak, ha a türelmetlenségem valami mással magyarázható, nem rám jellemző. :-)
Hivatali, bírósági... ügyekre ezeken a napokon általában, de most különösen nem kerülhetett sor. Az ünnep eleve kizárta.

Olvasva a sorokat viszont én is azt mondom függetlenül a napoktól tesszük meg azokat, amitől te óva intesz, vagy felhívod a figyelmet, mire vigyázzunk, legyünk óvatosak, stb. Ezt aláírom, hogy így kellene lennie.
Hogy még sem tudjuk betartani, ez sokszor rajtunk kívül álló ok is lehet.

Itt van pl. a tök, a paradicsom, valóban egyelőre primőr áru.
Befőzni, savanyúságot eltenni ilyenkor nem lehet. Általában megvárjuk a szabadföldi árut, a szezonját.

A szépítő fürdő, érdekelne mi mindenre gondolsz? :-)

Kössz a tájékoztatást.
Éva

Kedves Éva!

Termésekről írtam, a tök és paradicsom csupán szemléltetés volt, mire is gondolok.
Igazad van, a befőzés nem aktuális!
Szépítő fürdő sokféle lehet. Ajánlom neked ezt az oldalt: http://lukreciakencei.blog.hu/tags/r%3Af%C3%BCrd%C5%91

Szép napot!

Judit

megtekintés Válasz erre:

Kedves Horoszkóp,

ezúttal igyekszem körültekintőbben fogalmazni, s nem mondom expressis verbis, hogy marhaság, pedig pontosan ezt gondolom. Persze nem azokra a közismert s valóban jó hatású dolgokra értem, mint pl. a séta és a kirándulás, meg a fürdő és az úszás, amik mindig jótékonyan hatnak, különösen a téli bezártság után. Meg persze hogy sokat szellőztessünk, végre nincs zimankó, egész nap nyitva lehet az ablak. Ám ehhez nem kell horoszkóp, ezt mindenki tudja.

Hanem megakadt a szemem a következőn: "ilyenkor kevesebb mosószerrel jobb hatásfok érhető el". Magyarázd már el, légy szíves, mit is jelent ez. Tekints egy ma született báránynak, aki semmit nem tud a világ dolgairól, és hírből sem hallott mosógépről, Persilről, enzimekről és hasonló furaságokról.

A másik kérdésem a befőzéssel kapcsolatos: ilyenkor mit szokás befőzni? Primőr paradicsomot? Spanyol epret? Egyébként tudtad, hogy a fólia alatt nevelt primőr zöldségek tele vannak nitráttal meg nitrittel, ezért kisgyerekeknek nem tanácsos adni? A felnőttek nyugodtan ehetik, nekik már nem árt.

Meg aztán: Miért sül meg minden kicsit hamarabb ebben a jegyben? Felgyorsul a sütő?

Van ám még kérdésem: ezekben a napokban miért nem hízom annyira, mint, mondjuk, két héttel ezelőtt, vagy három hét múlva? Együtt fogyok a Holddal? Teliholdkor meg majd én is gömbölyödöm?

Válaszodat előre is köszönöm.

Üdv,

Ktr.

A válaszom ennyi:

"Soha nem az a kérdés hogy kinek van igaza
Neked is ugyanaz, egy test amiben vagy és Te is ugyanabban hiszel...
Örülsz hogy élsz és hogy ez sohase múljon el,
Ugyanazok vagyunk Te és én, amire gondolok az csupán vélemény
Hiszen az igazság az olyan mint egy fekete lepke, amit keresel a sötétben..."

Minden jót!

megtekintés Válasz erre:

Szerintem az asztrológia egy fedett pályás megélhetési sport. Ha csak egyetlen állításodat is tudod, kézzelfoghatóan bizonyítani, akkor én holnaptól egy sort sem fogok írni.(Leszámítva azt hogy a hét napjai milyen dátumokra esnek.)De ha nem, akkor holnaptól én is horoszkópot írok.
A horoszkóp készítésének, csak a fantázia szab határt.

Tamás

Ez tetszett!
Nagyon humoros, mint minden írásod!
Éppen ezért eszemben sincs magamra haragítani a Feleségek.hu olvasói közösségét, azzal hogy megfosztalak az írástól! :D
Arról nem is beszélve, hogy néhány ezeréves történelmi múltunkból az egyik legnagyobb tanulság, hogy hitvitákba keveredni teljességgel értelmetlen.
Sőt a világ legnagyobb áldása, hogy nem vagyunk egyformák! :)
Minden jót!
Üdv:
Judit
Kedves Judit!

Sajnos későn olvastam a soraidat. Éppen ápr.27-én keveredtem elég nagy vitába, ha ezt előbb tudom? :-)

Túl vagyunk a szombat, vasárnapon. Örülök annak, ha a türelmetlenségem valami mással magyarázható, nem rám jellemző. :-)
Hivatali, bírósági... ügyekre ezeken a napokon általában, de most különösen nem kerülhetett sor. Az ünnep eleve kizárta.

Olvasva a sorokat viszont én is azt mondom függetlenül a napoktól tesszük meg azokat, amitől te óva intesz, vagy felhívod a figyelmet, mire vigyázzunk, legyünk óvatosak, stb. Ezt aláírom, hogy így kellene lennie.
Hogy még sem tudjuk betartani, ez sokszor rajtunk kívül álló ok is lehet.

Itt van pl. a tök, a paradicsom, valóban egyelőre primőr áru.
Befőzni, savanyúságot eltenni ilyenkor nem lehet. Általában megvárjuk a szabadföldi árut, a szezonját.

A szépítő fürdő, érdekelne mi mindenre gondolsz? :-)

Kössz a tájékoztatást.
Éva
Szia Judit!
Én azért bízom bennetek;-)
Akit meg nem érdekel, miért olvas? Hadd legyen már az én dolgom mennyi mosóporral mosok...
Üdv, Pinokkió
 
Kedves Horoszkóp,

ezúttal igyekszem körültekintőbben fogalmazni, s nem mondom expressis verbis, hogy marhaság, pedig pontosan ezt gondolom. Persze nem azokra a közismert s valóban jó hatású dolgokra értem, mint pl. a séta és a kirándulás, meg a fürdő és az úszás, amik mindig jótékonyan hatnak, különösen a téli bezártság után. Meg persze hogy sokat szellőztessünk, végre nincs zimankó, egész nap nyitva lehet az ablak. Ám ehhez nem kell horoszkóp, ezt mindenki tudja.

Hanem megakadt a szemem a következőn: "ilyenkor kevesebb mosószerrel jobb hatásfok érhető el". Magyarázd már el, légy szíves, mit is jelent ez. Tekints egy ma született báránynak, aki semmit nem tud a világ dolgairól, és hírből sem hallott mosógépről, Persilről, enzimekről és hasonló furaságokról.

A másik kérdésem a befőzéssel kapcsolatos: ilyenkor mit szokás befőzni? Primőr paradicsomot? Spanyol epret? Egyébként tudtad, hogy a fólia alatt nevelt primőr zöldségek tele vannak nitráttal meg nitrittel, ezért kisgyerekeknek nem tanácsos adni? A felnőttek nyugodtan ehetik, nekik már nem árt.

Meg aztán: Miért sül meg minden kicsit hamarabb ebben a jegyben? Felgyorsul a sütő?

Van ám még kérdésem: ezekben a napokban miért nem hízom annyira, mint, mondjuk, két héttel ezelőtt, vagy három hét múlva? Együtt fogyok a Holddal? Teliholdkor meg majd én is gömbölyödöm?

Válaszodat előre is köszönöm.

Üdv,

Ktr.
 
Szerintem az asztrológia egy fedett pályás megélhetési sport. Ha csak egyetlen állításodat is tudod, kézzelfoghatóan bizonyítani, akkor én holnaptól egy sort sem fogok írni.(Leszámítva azt hogy a hét napjai milyen dátumokra esnek.)De ha nem, akkor holnaptól én is horoszkópot írok.
A horoszkóp készítésének, csak a fantázia szab határt.

Tamás
Szia Pinokkió!
Már hiányoztak a hozzászólásaid!
A múlton rágódni kár! Én segítek kicsit előrenézni a jövőbe, te meg éld a jelent. :)
Üdv:
Judit
Szia Judit!
Rég néztelek...
Hamarabb kellett volna olvasnom a múltamat:-(
Üdv,
Pinokkió
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: