újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Javítás

2011. március 19.

Vissza a naplóhoz

Nem megy a mosógép.Illetve nem működik. Mert azért mosógép,hogy ne működjön.Hogy nekem kelljen megjavíttatni. Mert olyan balga vagyok-nejemet idéztem-hogy még egy mosógépet sem tudok megjavítani.Mert-fent említett hölgyhozzámtartozó szerint azt minden rendes férj tudja. Mondjátok,van mosógépjavítóférj iskola? Holnap beíratkozok.
Na,de addig is Meg kell javíttatni.Mert mosni kell!
Tehát telefonálgatás,cégek hazudnak,szaki foglalt,új gép drága.(Lehet,hogy egy új feleség olcsóbb volna)
Végre kerül egy barát. Jobban mondva jóakaró barát. Illetve.a jóakaró barátnak az a tipusa,aki mindenhez ért. Mellesleg maszek tévéjavító.S van mühelye.Tavaly ő cserélte ki a fürdőben a csapot.Kevéssel utána kimeszeltettem az alsó szomszéd lakását.Az összel megjavította a feleségem autóját.Erre anyósom ki akart tagadni. És most itt van ugyanaz a jóakaró barát. Így jár az ember,ha csak egy jóakaró barátja van.Nézegeti a beteg mosógépet. Egy fogpiszkálót rág. Mármint a szaki.
-Hm!-fejti ki véleményét.
Miután megiszik három pohár bort felém fordul.
-Hm!
Ilyen szűkszavú.
-Értem!-így én. Meg lehet javítani?-érdeklődök tovább.
-Nem!
-Akkor?
-Újat kell venni.
Nem lep meg. Manapság ha valami elromlik a legolcsóbb javítás a ...vásárlás.
-Tegyük fel az autójára, vigyük be a műhelyébe.-kezdeményeztem.
-Miért?
-Csak! –válaszoltam,s meglepett szűkszavúságom.
-Mondtam,hogy nem lehet megjavítani.
-Nem baj,csak legyen bent magánál.
Beszállítottuk. Fél délelőtt ráment,míg találtam az egyik nagyáruházban egy pontosan olyan gépet. Gyorsan összeszedtem minden dugipénzemet,a hiányzót lölcsön kértem a komámtól,s már is szállítottam az új mosógépet, a szaki műhelyébe.
-Na,ide figyeljen. Itt ez a gép. Karcolja össze pont úgy,ahogy ez van.
Úgy nézett rám,mintha egy hülyét látna.
-Mit csináljak?
-Vegyen egy hegyes szerszámot és karcolja össze.Milyen szaki maga,ha még annyit se tud. Itt az oldalát tolypassza be.
Kezdett bátorságot nyerni. Egészen szép munka került ki a keze alól. Még a húzalt kellett középen elvágni,egy darab feketével kitoldani.Még egyszer megnéztük,hogy tökéletesen olyan-e,mint a régi. Meg voltam elégedve.
-Na,barátom,mennyi lett volna a javítás?
-Nem értem! Úgy akarod mondani,hogy a...rontás.
-Mindegy! Mennyi? És kérek számlát is,mert meg kell mutassam otthon.
Megmondtam,kifizettem,hazavittem.
Nejem szeme felragyogott,amikor meglátta.Nagy áhítattal símogatott végig minden karcolást.Csak az egy tolypadást nézegette gyanusabban,de aztán boldogan felém fordult.
-Köszönöm drágám-rebegte a meghatottságtól elázva. Nem szerettem volna elveszíteni. Hiszen tudod,hogy anyámék vették nekem.

A bejegyzést írta: Gyuri

Hozzászólások

időrendi sorrend

Kedves kis történet, szolgáljon tanulságul, minden férfi számára. Hát, nem jobb egy ötletes trükközés, mint egy hosszú vita? Persze vannak férjek, akik a vita kedvéért állnak neki vitázni. Na, ezt szeretik a nők, még ha tagadják is. Lehetőséget kapnak, hogy a fegyűlt bosszúságukat (a piacon nem sikerült lealkudni az árut, a barátnő elegánsabban jelent meg a születésnapi ünnepen, mint ő. a szomszéd Pistike, mindig ötöst kap a matek feladatára, stb.) ráömlesszék a férjeikre. Ilyenkor a férj elgondolkodhat, mért zöldebb a szomszéd füve a kertben.

Üdv, Jutka
Nekem is van olyan mosógépem, ami annyira a szívemhez nőtt, de bibis. Gondoltam már, annyi mindenhez értünk mi nők, meg kéne javítanom. De most, hogy olvastam ezt a kis aranyos történeted eszembe jutott, ilyen módon mint egy jóakaratú barát kijavíthatnád az enyémet is. :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: